![]() |
İhtiyarın Dersi |
![]() |
![]() |
#1 |
Equinox
![]() |
İhtiyarın Dersiİhtiyarın Dersi Bir zaman çok zengin bir adam, çocuklarına şöyle vasiyette bulunur: Ben ölüp yıkanınca, şu eski çoraplarımı ayağıma geçirin, ben bunlarla gömülmek istiyorum ![]() Vakit saat gelir bu zengin vefat eder ![]() Babamızın vasiyeti var, şu eski çorapları ona giydireceğiz derler ![]() ![]() Bu sefer müftüye çıkarlar ![]() O da Dinimizde böyle birşey yok deyip reddeder ![]() ![]() Cenazeyi defnedip kabirden evlerine dönünce komşularından biri elinde bir mektupla gelir ![]() Babanız çok önceleri bu mektubu, bana vererek, benim cenazem gömülüp oğullarım eve dönünce kendilerine ver demişti der ![]() Mektubu açıp okuyunca, babalarının en son ibretli dersini şu ifadelerle verdiğini görürler: Evlatlarım, işte gördünüz; eski çoraplarımı bile kabrime götüremedim ![]() ![]() Ne yapacaksanız hayatta yapıp öbür aleme gönderiniz ![]() Aldanmakta fayda yok ![]() Allah mekanını cennet etsın hem çocuklarına hemde ıyı bır ders verdiği için ![]() inna LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN(şuphessiz Allahtan gelmiş ve Allaha döneceğiz) |
![]() |
![]() |
|