![]() |
Şölen Çikolatanın Acı Günü |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() Şölen Çikolatanın Acı Günü![]() ŞÖLEN ÇİKOLATA'NIN ACI GÜNÜ Şölen Çikolata ailesi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Asef Çoban'ı kaybetmenin acısını yaşıyor ![]() Sivas'ın Gürün ilçesinde dün trafik kazasında ölen Asef Çoban (48), Gaziantep'te bugün Ulu Camii'de öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verilecek ![]() Gürün Kültür Vakfı Başkanı da olan Asef Çoban, bir toplantıya katılmak üzere Sivas'ın Gürün ilçesinde bulunuyordu ![]() Gaziantep'te yerleşik Şölen Çikolata firmasının kurucusu İmam Çoban'ın oğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban'ın abisi olan Asef Çoban'ın ölümü, aileyi yasa boğdu ![]() Sivas'ta 1961 yılında doğan Asef Çoban, İstanbul'da yaşıyordu, evli ve 3 çocuk babasıydı ![]() Bisiklette kolonya satmaktan çikolata krallığına 7 çocuklu Çoban Ailesi'nin en büyükleri olan Asef Çoban ve kardeşleri boyacılık, çıraklık, kolonyacılık yaptı ![]() ![]() Gaziantep'e taşınan Asef Çoban ve Ailesi, evlerinin alt katında kurdukları bakkal dükkanını işletirken bir yandan da kolonya işine girdi ![]() ![]() 1989 yılında Gaziantep'te kurdukları Şölen Çikolata bugün dünyanın dev çikolata markaları ile rekabet ediyor ![]() Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban da ailenin yedi çocuğundan ikincisi ![]() ![]() Türkiye'nin 243 ![]() 1989 yılında Gaziantep'te kurulan Şölen, bugün Türkiye'nin en büyük çikolata üreticilerinden biri haline geldi ![]() ![]() Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında 243 ![]() ![]() ![]() İstanbul Silivri'de 70 bin metrekarelik alanda 100 milyon dolara kurduğu üçüncü fabrikasını 2009 yılında açan Şölen Çikolata, tüm fabrikalarında toplam bin 550'den fazla kişiyi istihdam ediyor ![]() Yurtdışında Wal-Mart, Loblaw, ED, Leader Price, Leclerc ve Carrefour gibi uluslararası perakende zincir mağazalarında yer alan Şölen Çikolata, 2008 yılını 120 milyon dolar ihracat ve iç piyasayı 110 milyon TL ciroyla kapatmıştı ![]() Şölen Çikolata, Türk ürünlerinin yurtdışında markalaşması için başlatılan Turquality Projesi'ne Gaziantep'ten giren ilk firma ![]()
|