Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
güveçte, köfte, patates

Güveçte Köfte Patates

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güveçte Köfte Patates

Güveçte Köfte Patates

GÜVEÇTE KÖFTE PATATES
MALZEMELER

500 gr kıyma
1 ad yumurta
2 ad orta boy soğan
3-4 dilim bayat ekmek içi ve 1-1,5 su bard galete unu
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kuru nane
5-6 diş sarımsak
tuz
karabiber
3-4 ad orta boy patates
2 ad domates
3-4 ad sivribiber (Ben Efe yemediği için koymadım)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ

HAZIRLANMASI:

1-Kıymayı, yumurtayı,sıvıyağı,göz kararı tuzu ve karabiberi,ince ince doğranmış maydanozu,kimyonu,yenibaharı,kuru naneyi,bayat ekmek içlerini ve rendelenmiş 2 ad soğanı mutfak kabınıza alıp iyice yoğurun30 dk kadar buzdolabında dinlenmeye bırakınDaha sonra buzdolabından çıkartıp köftelerinizi şekillendirinHazırladığınız köfteleri borcama dizip 160C fırında iç suyunu salana ve üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin (Bu işlem; yemek güveçte pişirirken suyunun bulanık olmasını engelliyor)
2-Diğer tarafta patateslerinizi arzuya göre halka halka veya elma dilimleri şeklinde doğrayın ve kızartın
3-Fırından çıkarttığınız köfteleri eğer patatesleri halka halka doğradıysanız bir köfte bir patates olarak sıralayınEğer patatesleriniz elma dilimleri şeklindeyse bir kat köfte bir kat patates olarak dizebilirsiniz
4-Dizme işleminiz bittikten sonra elma dilimleri şeklinde doğradığınız domatesleri güvecin kenarına aralıksız yerleştirinSarımsakları bütün halinde serpiştirinSivri biberlerin çekirdeklerini çıkartıp önce enlemesine ikiye daha sonra da ortadan ikiye kesip en üste yerleştirin
5-Domates ve biber salçalarını sıcak suda eritip güvecin içine boşaltın(Ben bu yemeği çok sulu yapmıyorumHatta pişirme işleminin sonuna doğru suyunu iyice çektiriyorum)
6-En son olarak tuz ve karabiber serpiştirinİlk önce güvecin ağzını yağlı kağıtla daha sonra da aliminyum folyo kapatınEğer güvecinizin kapağı varsa kapağını da kapatıp en kısık ateşte yaklaşık 1,5 - 2 saat kadar pişirin

Afiyet olsun…
Alinti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com