Böğürtlen Reçeli Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Böğürtlen Reçeli TarifleriBöğürtlen Reçeli Malzemeler:
Böğürtlenleri dağıtmadan yıkayınŞekeri ekleyinÇok kısık ateşte şeker eriyinceye kadar yavaşça karıştırınŞekeri eridikten sonra limon suyunu ilave edip altını kapatınCam bir kaba alıp güneşe koyun Kıvam alıncaya kadar güneşte bekletin Notlar:
|
Böğürtlen Reçeli Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Böğürtlen Reçeli TarifleriBöğürtlen Reçeli Malzemeler:
Meyveleri yıkayıp tencereye koyun üzerine şekeri dökün ve ocağınızın en küçük gözüne en kısık ayarda (ocağın düğmesini kapatıyormuş gibi ayarlayabilirsiniz) yakın tencereyi üzerine koyun şekerler eriyene meyveler sulanana kadar bekleyinİyice suyunu salınca ocağınızın altını açın ,kaynayınca saatinize bakabilirsiniz tam 13 dakika sonra limon suyunuda sıkıp tencereyi ocaktan alabilirsiniz reçeliniz hazırKaynarken taşmamasına dikkat edin ,ocağın altını kısmayın kısık ateşte yaparsanız biraz sulu bir kıvamda oluyor |
|