Kayısı Reçeli Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısı Reçeli TarifleriKayısı Reçeli Malzemeler:
Kayısıları yıkayın, çekirdeklerini temizleyinDerin bir kaba kayısıları dökün üzerine şekerin tamamını ilave edin1 gece buzdolabında bekletinErtesi gün kayısılar pişene dek kaynatınızOcağı kapatmadan önce yarım limon suyunu reçele ekleyinBirkaç dakika bekleyip ocağı kapatınSoğuyunca kavanoza alabilirsinizAfiyet olsun |
Kayısı Reçeli Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısı Reçeli TarifleriKayısı Reçeli Malzemeler:
Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerinden ayırın Tencereye tozşeker ve suyu alıp şerbet gibi kaynatın İçine kayısıları ekleyin Kıvam alana kadar pişirin En son limon suyunu ve kayısı çekirdeklerini ekleyin Sıcak, sıcak kavanozlara doldurunAğzını kapatın Ekmeklere sürülebilir kıvamda nefis bir reçel oldu kayısı reçeli yapmanın tam zamanıafiyet olsun Not:Oktay Usta Tarifi |
|