Kup Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kup TarifleriTropikup Malzemeler: 8 adet
1 paket vanilyalı pudingi 3,5 su bardağı süt ile pişirin Vanilyalı puding soğurken diğer paketi 3 su bardağı karışık meyve suyu ile pişirip soğutun![]() Vanilyalı pudingi kaselerinizin yarısını dolduracak şekilde paylaştırın Ananas dilimlerini minik minik doğrayıp cevizle karıştırın ve kaselere paylaştırın![]() Karışık meyve suyu ile hazırladığınız pudinginiz soğuyunca kaselere paylaştırın Buzdolabında iyice soğumalarını sağlayıp hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın![]() Not:ben içinde özellikle ananas suyu bulunan bir karışık meyve suyu aradım, markettekiler arasında sadece aroma markalı meyve suyunda ananas vardı, onu aldım ![]() ![]() |
|
Kup Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kup TarifleriDutlu Kup Malzemeler :
Tavaya toz şekeri alın ve karamel kıv***** getirin Karamel kıv***** gelince üzerine 1 su bardağı portakal suyunu ilave edin Akıcı bir kıvam elde edin Daha sonra üzerine 1 kasenin yarından fazlasını tavaya ilave edin Karıştırma kabına 1 su bardağı kremayı alın Üzerine 1 çay bardağı pudra şekeri ilave edip mikserle çırpın Üzerine 1 kutu labne peyniri ekleyin ve tekrar çırpın![]() 10 adet pötibör bisküviyi ve 1 su bardağı cevizi parçalayıcıdan geçirin Kuplara ilk önce kremalı karışımdan boşaltın Üzerine toz haline bisküvi ve cevizi üzerine karadutları alın Kalan kremalı karışımı boşaltın Üzerine kalan karadutları ile süsleyip soğuk olarak servis edin![]() Not: Oktay Usta Tarifi ![]() |
|
Kup Tarifleri |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kup TarifleriKivili Kup Malzemeler:(10 adet kup)
Sütle vanilyalı pudingi karıştırıp pişirin Kivileri büyük küpler halinde doğrayın, puding iyice soğuduktan sonra içine katın (Ben kivileri robottan geçirip pudinge kattım böyle yaptığınızda pudingin tamamının güzel yeşil bir rengi oluyor ama tadı ekşi oluyor, özellikle de puding tamamıyla soğumadan koyduysanız, bu yüzden doğramak daha iyi ) Kupları yarısına kadar doldurup buzdolabında yarım saat kadar bekletin Pelte malzemeleri karıştırın, tencerede pişirin Koyulaşınca soğuyan vanilyalı pudingin üzerine 3’er çorba kaşığı koyun File badem ve kırık çikolatayla süsleyin Not: kivi ve ananas gibi meyvelerle yapılan tatlıların hemen tüketilmesi gerekiyor, 1 gün bekleyince tatlıları acılaştırıyor ![]() |
|
Kup Tarifleri |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kup TarifleriPortakallı ve Vanilyalı Kup Malzemeler:
1 paket vanilyalı pudingi 2,5 su bardağı portakal suyu ile pişirin Diğer pudingi de 2,5 su bardağı süt ile pişirin Süt ile pişirdiğiniz pudingi dilerseniz biraz soğutup içine bisküvi kırıklarını ve fındıkları ilave edin Kuplara birer kepçe vanilyalı puding koyun Üzerlerine birer kepçe portakallı puding dökün Katları bu şekilde tamamlayın Eğer baton kalıp kullanıyorsanız kalıbınıza portakallı pudingi dökün Üzerine vanilyalı pudingi yayın Buzdolabında en az 3 saat bekletin Kalıbı ters çevirin, dilimleyerek servis yapın ![]() |
|
Kup Tarifleri |
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kup TarifleriSakızlı Muhallebi Kup Malzemeler: 8 kup
125 gr margarini tencerede kızdırın 1 su bardağı unu ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun (1-2 dakika) 750 ml sütü devamlı karıştırarak tencereye ekleyin süt kaynar kaynamaz 2 damla sakızını, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ekleyin muhallebi kıv***** gelene kadar karıştırarak pişirin![]() her bir kupa bir tatlı kaşığı muhallebi koyun (muhallebiyi kaşıkla aşağıya doğru ittirin) bir pötibörü büyük parçalara kırıp kupa ekleyin bir tatlı kaşığı muhallebi ve 1 tatlı kaşığı ceviz ekleyin üzerlerini streçle kapatıp buzdolabında bekletin![]() ![]() |
|
|
|