Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, kebabı, sultan

Sultan Kebabı Böreği

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sultan Kebabı Böreği







Sultan Kebabı Böreği
Malzemeler:
  • 5 Yufka
  • 1 Kutu Konserve Bezelye
  • 300 Gr Kuşbaşı Doğranmış Et
  • 1 Soğan
  • 2 Kaşık Yağ
  • 2 Adet Havuç
  • Kekik, Tuz vs…
Beşamel sos:
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • 2 Kaşık Margarin
  • 1 Bardak Kaşar rendesi
Hazırlanışı:
Etleri yağla suyun salıp çekene kadar kavuralım Suyunu çekmeye başladığında doğranmış soğanı etlerin üzerine çıkacak kadar suyu ilave edelim Doğradığımız havucu koyalım 5 dk sonra bezelyeyi ekleyelim Sebzeler pişmeye yüz tutunca baharatları ekleyip 1 taşım kaynatalım
Yufkaları üst üste serip 6 parçaya ayıralım İki üçgen parçayı üst üste koyup bir kaseye oturtalım İçine hazırladığımız ve suyunu süzdüğümüz içten koyalım Yufkaların dışta kalan parçalarını etlerin üzerine kapatalım Daha sonra ters çevirerek tepsiye yerleştirelim
Sos için margarini eritip,unu ilave ederek karıştıralım Un sararmaya başladığında , Ateşten alarak yufkaların üzerine gezdirelim kaşar rendesi serpelim Fırına atıp kızartalım
Not:Bu tarif tamamen Emine BEDER’e aittir Bezelye severler için gerçekten hoş kolay ve lezzetli bir tarif Tavsiye ediyorum



Alıntı Yaparak Cevapla

Sultan Kebabı Böreği

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sultan Kebabı Böreği



Sebzeli Sultan Böreği
Malzemeleri:
  • 4 hazır yufka
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 6 çorba kaşığı su
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 çorba kaşığı çörekotu
İç malzeme için:
  • 500 gr iç bezelye
  • 150 gr tavuk göğüs eti
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1 soğan
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı:
Tavuk etini haşlayıp süzün Suyunu ayırıp etini tel tel ayırın Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın Kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip küp doğrayın Soğanı soyup doğrayın

Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin Havuç ve bezelyeyi ekleyip kavurun Patates, et, kırmızıbiber, tuz ve karabiberi ilave edin Ayırdığınız sıcak tavuk suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın Sebzeler yumuşayana kadar pişirin Ocaktan alıp soğumaya bırakın

Yufkalardan birini tezgaha serin Zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırıp yufkanın üzerine fırça ile sürün Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayıp kare şeklinde hazırlayın Elde ettiğiniz kare yufkayı dörde kesin Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın

Yufkalardan birini yağlanmış küçük cam kaba kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin Bezelyeli karışımı paylaştırıp dışa taşan yufkaları içe doğru katlayın Cam kabı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters çevirip alın Diğer yufkalarıda aynı şekilde hazırlayın

Üzerlerine kalan yağlı su karışımını sürün Susam ve çörekotu serpiştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Sıcak servis yapın Sebzeli sultan böreği artık hazır, afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.