Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
puding, tarifleri

Puding Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Puding Tarifleri







Çikolata Tabanlı Karamelli Puding
Malzemeler: 4-6 adet
  • 3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/4 su bardağı su
  • 1 su bardağı krema
  • 3 su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı mısır nişastası
  • 2 yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 60gr bitter çikolata
Hazırlanması:
Şekeri ve suyu derin bir tencereye alın Yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırın Eriyince karıştırmayı bırakıp karışımın kaynamasını bekleyin Kaynayınca ara sıra tencereyi çevirerek şekerin iyice karamelize olmasını sağlayın Tencereyi ateşten alıp kremayı yavaş yavaş ilave edin (karışım köpürmeye başlayacak) Tencereyi tekrar ocağa alın, ateşi kısın ve karışım pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırın
Yarım bardak sütü ve mısır nişastasını bir kapta karıştırın Yumurta, vanilya ve tuzu ayrı bir yerde çırpın
2,5 su bardağı sütü karamele ekleyin, arada karıştırarak kaynamasını sağlayın Nişastalı karışımı çırpıp karamel tenceresine ilave edin Çırpın, kaynatın, altını kısıp 2 dakika daha çırpıp ateşten alın
Bir bardak sıcak karamel karışımını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın ve yeni karışımı tekrar tencereye ilave edin Bir dakika daha karıştırarak pişmesini sağlayın
Yarım bardak karamel karışımını bir kabın içinde minik minik kırdığınız çikolatalarla pürüzsüz bir görüntü elde edene kadar karıştırın Çikolatalı pudingi kaplara paylaştırın Üzerlerine karamelli pudingi dökün Buzdolabında en az 3 saat bekletip servis yapın
Not:Su bardağı ölçüleri amerikan cup ölçülerine göredir



Alıntı Yaparak Cevapla

Puding Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Puding Tarifleri



Damla Sakızlı Çilekli Puding
Malzemeler:
  • 1 Lt Süt
  • 1 Su B Toz Şeker
  • 1 Çorba K Söke Un
  • 2 Çorba K Nişasta
  • 1 Yumurta Sarısı
  • Damla Sakızı
Üzeri İçin:
  • 1 Kase Çilek
  • 3 Çorba K Toz Şeker
Hazırlanışı:
Sütü tencereye dökün Şekeri, unu, nişastayı ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın Son olarak damla sakızını içine atın İyice karıştırın ve kıvamı gelince altını kapatın Küçük kaselere dökün
Biraz soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin Çilekleri toz şekerle beraber çırpıcıdan geçirin Pudinglerin üzerine dökün
Not:Oktay Usta Tarifi





Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.