Puding Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Puding TarifleriÇikolata Tabanlı Karamelli Puding Malzemeler: 4-6 adet
Şekeri ve suyu derin bir tencereye alın Yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırın Eriyince karıştırmayı bırakıp karışımın kaynamasını bekleyin Kaynayınca ara sıra tencereyi çevirerek şekerin iyice karamelize olmasını sağlayın Tencereyi ateşten alıp kremayı yavaş yavaş ilave edin (karışım köpürmeye başlayacak) Tencereyi tekrar ocağa alın, ateşi kısın ve karışım pürüzsüz bir görünüm alana kadar karıştırın Yarım bardak sütü ve mısır nişastasını bir kapta karıştırın Yumurta, vanilya ve tuzu ayrı bir yerde çırpın 2,5 su bardağı sütü karamele ekleyin, arada karıştırarak kaynamasını sağlayın Nişastalı karışımı çırpıp karamel tenceresine ilave edin Çırpın, kaynatın, altını kısıp 2 dakika daha çırpıp ateşten alın Bir bardak sıcak karamel karışımını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın ve yeni karışımı tekrar tencereye ilave edin Bir dakika daha karıştırarak pişmesini sağlayın Yarım bardak karamel karışımını bir kabın içinde minik minik kırdığınız çikolatalarla pürüzsüz bir görüntü elde edene kadar karıştırın Çikolatalı pudingi kaplara paylaştırın Üzerlerine karamelli pudingi dökün Buzdolabında en az 3 saat bekletip servis yapın Not:Su bardağı ölçüleri amerikan cup ölçülerine göredir |
Puding Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Puding TarifleriDamla Sakızlı Çilekli Puding Malzemeler:
Sütü tencereye dökün Şekeri, unu, nişastayı ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın Son olarak damla sakızını içine atın İyice karıştırın ve kıvamı gelince altını kapatın Küçük kaselere dökün Biraz soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin Çilekleri toz şekerle beraber çırpıcıdan geçirin Pudinglerin üzerine dökün Not:Oktay Usta Tarifi |
|