İncir Reçeli Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncir Reçeli Tarifleriİncir Reçeli Malzemeler:
incirlerin ortasını (boyuna) kürdanla delin incirleri soğuk su dolu bir kaseye atın 5 dakika bekletin iki avcunuzun arasına aldığınız birkaç incirin suyunu sıkarak süzün tüm incirleri bu şekilde kaseden alın incirleri tekrar su dolu bir kaseye alın ve aynı işlemleri tekrarlayın incirleri su dolu bir tencere koyun ve kaynatın kaynadıktan sonra soğuk su akan musluğun altında önceki adımdaki gibi sularını süzdürün (ilk aşama için yazarın dediği gibi suyun oda sıcaklığına gelmesini bekledim ama bir türlü tam soğumadığı için parmaklarım yanarak suları süzdürmek zorunda kaldım ikinci kaynama sırasında musluğu denemeye karar verdim, sonuçta çok daha kolay oldu) soğuk su dolu kase adımını tekrarlayın tenceredeki suyu tazeleyin, incirleri tencereye alın bir taşım daha kaynatıp tekrar sularını süzdürün (tüm bu işlemlerin amacı incirin acılığını gidermek) son kaynama sırasında şeker ve 1 litre suyu ayrı bir tencereye alın ve kaynatın şeker eriyince yarım limonun suyunu ekleyin birkaç dakika sonra incirleri ilave edin, kısık ateşte kaynamaya bırakın yaklaşık 1 saat reçel kıv***** gelene kadar kaynatın kıvamın tutup tutmadığını kontrol etmek için porselen bir tabağa bir damla reçelin suyundan damlatın tabağı hafifçe eğdiğinizde reçel akmıyorsa kıvama gelmiştir Afiyet Olsun |
İncir Reçeli Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncir Reçeli Tarifleriİncir Reçeli Malzemeler:
İncirleri üstten ve alttan çok az keserek bir gece suda bekletinErtesi gün incirleri 3 kez kaynatıp süzün İncirleri elinizle hafifçe sıkarak sularını süzdürün Tencereye suyu ve tozşekeri alarak kaynatın İçine sıktığınız incirleri atın Reçeliniz ağdalaşıp kıvam alınca içine tarçın kabuklarını ve limon suyunu ekleyin 10 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapağını kapatıp ters çevirin Böylece birgün beklettikten sonra buzdolabına koymadan saklayınafiyet olsun Not:Oktay Usta Tarifi |
|