Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
incir, reçeli, tarifleri

İncir Reçeli Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncir Reçeli Tarifleri







İncir Reçeli
Malzemeler:
  • 120 adet reçellik soyulmuş incir (pazarda satılanlarla 4 paket 600 gr)
  • 1 kilo 300 gr toz şeker (5 su bardağı)
  • 1 litre su
  • yarım limonun suyu
Hazırlanması:
incirlerin ortasını (boyuna) kürdanla delin incirleri soğuk su dolu bir kaseye atın 5 dakika bekletin iki avcunuzun arasına aldığınız birkaç incirin suyunu sıkarak süzün tüm incirleri bu şekilde kaseden alın incirleri tekrar su dolu bir kaseye alın ve aynı işlemleri tekrarlayın

incirleri su dolu bir tencere koyun ve kaynatın kaynadıktan sonra soğuk su akan musluğun altında önceki adımdaki gibi sularını süzdürün (ilk aşama için yazarın dediği gibi suyun oda sıcaklığına gelmesini bekledim ama bir türlü tam soğumadığı için parmaklarım yanarak suları süzdürmek zorunda kaldım ikinci kaynama sırasında musluğu denemeye karar verdim, sonuçta çok daha kolay oldu) soğuk su dolu kase adımını tekrarlayın

tenceredeki suyu tazeleyin, incirleri tencereye alın bir taşım daha kaynatıp tekrar sularını süzdürün (tüm bu işlemlerin amacı incirin acılığını gidermek)

son kaynama sırasında şeker ve 1 litre suyu ayrı bir tencereye alın ve kaynatın şeker eriyince yarım limonun suyunu ekleyin birkaç dakika sonra incirleri ilave edin, kısık ateşte kaynamaya bırakın

yaklaşık 1 saat reçel kıv***** gelene kadar kaynatın kıvamın tutup tutmadığını kontrol etmek için porselen bir tabağa bir damla reçelin suyundan damlatın tabağı hafifçe eğdiğinizde reçel akmıyorsa kıvama gelmiştir Afiyet Olsun



Alıntı Yaparak Cevapla

İncir Reçeli Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncir Reçeli Tarifleri



İncir Reçeli
Malzemeler:
  • 25 kgincir
  • 5 kgtoz şeker
  • 15 litre su
  • kabuk tarçın
  • 2 limon suyu
Hazırlanışı:
İncirleri üstten ve alttan çok az keserek bir gece suda bekletinErtesi gün incirleri 3 kez kaynatıp süzün İncirleri elinizle hafifçe sıkarak sularını süzdürün Tencereye suyu ve tozşekeri alarak kaynatın İçine sıktığınız incirleri atın Reçeliniz ağdalaşıp kıvam alınca içine tarçın kabuklarını ve limon suyunu ekleyin 10 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapağını kapatıp ters çevirin Böylece birgün beklettikten sonra buzdolabına koymadan saklayınafiyet olsun
Not:Oktay Usta Tarifi


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.