Kesme Helva Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kesme Helva TarifleriKesme Helva Malzemeler: - 1 kg un - 2 paket margarin - 1 paket pudra şekeri - üzeri için tercihe göre fındık, ceviz, ya da fıstık Hazırlanışı: Öncelikle tenceremize margarinlerimizi koyarak eritiyoruz Eriyince unumuzu da ilave ederek sürekli bir şekilde karşıtırarak; renginin dönmesine izin vermeyerek pişiriyoruz Burada anlatımı kısa fakat bu epey zamanınızı alacaktır Altını kapattığımız helvamızın içerisine pudra şekerini de ilave ederek iyice karıştırıyoruz Pişen helvamızı servis kabımıza alıyoruz ve sıkıştırarak yüzeyini düzeltiyoruz Burada püf nokta helvamızı iyice sıkıştırmak (Helvamızın yüzeyi dümdüz olmalı ve hiç boşluk kalmamalı) Düzeltme işleminden sonra soğumaya bırakıyoruz İyice soğuduktan sonra helvamızı ister resimdeki gibi kalıpla, isterseniz de bıçakla baklava dilimi olacak şekilde keserek üzerini fındık, ceviz ya da fıstık ile süsleyerek servis yapıyoruz Afiyet olsun |
Kesme Helva Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kesme Helva TarifleriKesme Un Helvası Malzemeler: - 1Pket margarin - 1paket pudra şekeri - Yarım kilo un Hazırlanışı: unu bir tepside sade olarak rengi sararıncaya kadar kısık ateşte kavuruyorum, çok çabuk dibi tutuyor dikkatli olalım sonrada bir kenara soğumaya bırakıyorum() Soğumuş olan unu bir elekten geçiriyorumeleklemiş olduğum una pudra şekerini karıştırıyorummargarinimi köpüğü kesilinceye kadar kızdırdıktan sonra karışımıma döküyorum bir kaşık yardımı ile küçük bir tepside kaşığın alt tarafı ile tepsinin düzüne bastırarak yayıyorumBıçakla keserek dolaba koyuyorum Afiyet olsun |
Kesme Helva Tarifleri |
09-06-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kesme Helva TarifleriÇikolatalı Kesme Helva Malzemeler: Helva için:
Unu geniş bir tencereye alıp hiç birşey eklemeden kokusu çıkana kadar kavurunBen tam 15 dakika kavurdumRengi değişmesin diye kısık ateş olması gerekiyorUn kavrulduktan sonra ocaktan alın ve biraz ılınınca pudra şekerini ilave edin()Vanilyayıda ekleyip sürekli karıştırınUn vanilya ve pudra şekeri pürüzsüz bir hale gelmeliBu sırada tereyağını eritip sıcakken bu karışıma ekleyin ve tahta kaşıkla homojen bir karışım olana kadar yedirinKarışım soğumadan hafif yağlanmış borcama dökünKumumsu bir karışım olmalıBu karışımı çelik kaşıkla iyice sıkıştırınÜzerini iyice düzeltinEn üste çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip rastgele dökünSoğuduktan sonra yarım saat buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın |
|