Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helva, kesme, tarifleri

Kesme Helva Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kesme Helva Tarifleri







Kesme Helva
Malzemeler:
- 1 kg un
- 2 paket margarin
- 1 paket pudra şekeri
- üzeri için tercihe göre fındık, ceviz, ya da fıstık
Hazırlanışı:
Öncelikle tenceremize margarinlerimizi koyarak eritiyoruz Eriyince unumuzu da ilave ederek sürekli bir şekilde karşıtırarak; renginin dönmesine izin vermeyerek pişiriyoruz Burada anlatımı kısa fakat bu epey zamanınızı alacaktır Altını kapattığımız helvamızın içerisine pudra şekerini de ilave ederek iyice karıştırıyoruz Pişen helvamızı servis kabımıza alıyoruz ve sıkıştırarak yüzeyini düzeltiyoruz Burada püf nokta helvamızı iyice sıkıştırmak (Helvamızın yüzeyi dümdüz olmalı ve hiç boşluk kalmamalı) Düzeltme işleminden sonra soğumaya bırakıyoruz İyice soğuduktan sonra helvamızı ister resimdeki gibi kalıpla, isterseniz de bıçakla baklava dilimi olacak şekilde keserek üzerini fındık, ceviz ya da fıstık ile süsleyerek servis yapıyoruz Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla

Kesme Helva Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kesme Helva Tarifleri



Kesme Un Helvası
Malzemeler:
- 1Pket margarin
- 1paket pudra şekeri
- Yarım kilo un
Hazırlanışı:
unu bir tepside sade olarak rengi sararıncaya kadar kısık ateşte kavuruyorum, çok çabuk dibi tutuyor dikkatli olalım sonrada bir kenara soğumaya bırakıyorum() Soğumuş olan unu bir elekten geçiriyorumeleklemiş olduğum una pudra şekerini karıştırıyorummargarinimi köpüğü kesilinceye kadar kızdırdıktan sonra karışımıma döküyorum bir kaşık yardımı ile küçük bir tepside kaşığın alt tarafı ile tepsinin düzüne bastırarak yayıyorumBıçakla keserek dolaba koyuyorum Afiyet olsun




Alıntı Yaparak Cevapla

Kesme Helva Tarifleri

Eski 09-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kesme Helva Tarifleri



Çikolatalı Kesme Helva
Malzemeler:
Helva için:
  • 500 gr un
  • 250 gr margarin
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
üzeri için:
  • 80 gr'lık bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Unu geniş bir tencereye alıp hiç birşey eklemeden kokusu çıkana kadar kavurunBen tam 15 dakika kavurdumRengi değişmesin diye kısık ateş olması gerekiyorUn kavrulduktan sonra ocaktan alın ve biraz ılınınca pudra şekerini ilave edin()Vanilyayıda ekleyip sürekli karıştırınUn vanilya ve pudra şekeri pürüzsüz bir hale gelmeliBu sırada tereyağını eritip sıcakken bu karışıma ekleyin ve tahta kaşıkla homojen bir karışım olana kadar yedirinKarışım soğumadan hafif yağlanmış borcama dökünKumumsu bir karışım olmalıBu karışımı çelik kaşıkla iyice sıkıştırınÜzerini iyice düzeltinEn üste çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip rastgele dökünSoğuduktan sonra yarım saat buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.