Çaylı Kek Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çaylı Kek TarifleriÇaylı Kek Malzemeler:
yumurta sarılarını ve şekeri iyice karışana kadar çırpın çayı, kakaoyu ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın bu karışımdan bir su bardağı ayırın un ve vanilyayı ekleyip karıştırın karışımın koyuluğuna göre 1,5-2 çay bardağı süt ekleyin fırını 175C'ye getirin1 avuç bütün antep fıstığını ekleyin en son kabartma tozunu ekleyip düşük hızda 1-2 kez karıştırın karışımı yağlı kağıt serilmiş orta boy kare borcama yayın (zerrin dikdörtgene koymuştu sanırım ama ben daha kabarık olmasını istedim) içi tamamen pişene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin fırından çıkarınca üzerinin kürdanla birçok yerinden delin ve ayırdığınız 1 su bardağı çaylı karışımı üzerine gezdirin (kenarlara akıyorsa fırça yardımıyla üzerine yayın) soğuyunca hindistan cevizi serperek servis yapın |
Çaylı Kek Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çaylı Kek TarifleriÇikolata Soslu Çaylı Kek Malzemeler:
Karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırınDaha sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve yumurtalar ile beraber mikserle çırpınDaha sonra üzerine 1 su bardağı demlenmş ve soğumuş vanilyalı çay ilave edinÜzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,1 tatlı kaşığı tarçın,1 çorba kaşığı kakao ilave edip tekrar çırpınDaha sonra kek karışımına 4 çorba kaşığı tepeleme un ve 1 su bardağı tam buğday unu ilave edin ve tekrar mikserle çırpın Kek karışımını kek kalıbına boşaltınKeki önceden ısıtılmış olan 170 dercelik fırında pişirinSosu için ise bir cam kabın içine 100 grbitter çikolta ile 1 çorba kaşığı terayağı ilave edinBir tavanın içine su alınTavadaki suyun içine cam kabı koyun ve çikolata ile tereyağını eritinKeki kalıbından çıkartınServis tabağına keki alınÜzerine çikolata susu dökünÜzerine fındık ve fıstık ile süsleyip servis edin Not:Oktay Usta Tarifi |
|