![]() |
Karpuz Reçeli Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karpuz Reçeli TarifleriKarpuz Reçeli Malzemeler:
once kestigimiz ve kabuklarini cikarttigimiz karpuzun uzerine kirecli su dokulur ve bir gece bunlar kirecli suda birakilinir ertesi gunu bol suda cesmenin altinda yikandiktan sonra bir tencereye su limon tuzunu karpuz kabuklarini koyun ve uzerine suyu doldurun birakin kaynasin bu arada bir kac tane karanfil atabilirsiniz icine iyice kaynadiktan sonra birazdaha sicak suyun icersinde sekeri eritin ve suyunu goz karari ayarlaya bilirsiniz eğer karpuz kabuklari suyunu cok cektiyse iki su bardagi kadar daha ilave edebilirsiniz daha sonra tekrar birakin kaynasin bu arada tarcin ve karanfilinide ilave edebilirsiniz sekeri koyulasinca ve recel kivamina gelene kadar kaynatin bittikten sonra islem biraz yemek boyasi varsa pembe koyabilirsiniz yoksa turkiyede kizamik sekeri derler kimi yorede lahusa serbetinde kullanilir sert ve renkli bir seker ondan bir parca atabilirsiniz tencerenize ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karpuz Reçeli Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karpuz Reçeli TarifleriKarpuz Reçeli Malzemeler:
Karpuz kabuğunun dış yeşil kabuğu soyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not:Oktay Usta Tarifi |
![]() |
![]() |
|