Limonlu Kek Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Kek TarifleriLimonlu Kek Malzemeler:
Oda ısısında bekletilip yumuşatılmış margarini, şekerle köpük köpük olana kadar çırpın Yumurta sarılarını birer birer ekleyin 4 yemek kaşığı limon suyu ve 2 limon kabuğu rendesi ilave edin Un, kabartma tozu ve bademleri katıp karıştırın Yumurta akını kar gibi katılaşana kadar çırpın Tahta kaşıkla çırpmadan karışıma ekleyin Fırın tepsisini yaplı kağıtla kaplayın ve hamuru üze rine yayın Önceden 180 derece ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 25 dk pişirin (bizce bu süre 4dakika oldu çünkü 25 dakikadan sonra üzeri yanmasın diye ısıyı 150'ye getirdik) Piştikten sonra kekin yüzeyine birçok yerinden bıçak veya kürdan batırın ve 4 yemek kaşığı limon suyunu üzerine gezdirin Keki soğumaya bırakın Pudra şekerini, geri kalan limon suyu ve rendesiyle karıştırıp keke sürün (isterseniz üstünü de ince limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz) |
Limonlu Kek Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Kek TarifleriLimonlu Fındıklı Kek Malzemeler:
Karıştırma kabına ilk olarak yumurtaları kırın, üzerine toz şekeri ekleyerek köpürene kadar çırpnDaha sonra üzerine süt, sıvıyağ,vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek karıştırın En son kabartma tozu ve unu karıştırarak ekleyin Kıvamını ayarladıktan sonra fındığını ve limon suyunu da ekleyip karıştırın Kek kalıbına dökerek 170 derecede pişirin Pişip ilk sıcaklığı çıkınca en son limon kabuğu rendesi üzerine serpip servis edin Not:Oktay Usta Tarifi |
|