Frambuazlı Pasta Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuazlı Pasta TarifleriKahve Kremalı Frambuazlı Pasta Kek Malzemeleri:
Frambuazlı sosu hazırlamak için; frambuazları tel süzgeçten geçirerek püre haline getirin Frambuaz reçelini de süzgeçten geçirip frambuaz püresiyle karıştırın ve iyice çırpın Karışımı bir gece buzdolabında bekletin Kahveli kremayı hazırlamak için; taze kremayı bir gece buzdolabında bekletin Bir su bardağının dörtte üçü kadar krema, beyaz çikolata ve kahveyi çelik tencerede karıştırın Eriyinceye kadar kısık ateşte pişirip soğumaya bırakın Kalan kremayı mikserle çırpın Bir kaşık kadarını soğutulmuş çikolatalı karışıma ekleyin ve sürekli çırparak inceltin Kalan kremayı da ekleyip iyice karıştırın Buzdolabında katılaşıncaya kadar yaklaşık altı saat bekletin Keki hazırlamak için; kahveyi bir çay kaşığı sıcak suda eritin Yumurtaları şekerle birlikte çırpın Un, vanilya, çekilmiş fındık ve eritilmiş kahveyi ekleyip köpükleşinceye kadar çırpmaya devam edin Yağlanmış fırın kalıbına döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin Soğuduktan sonra keki enine üçe bölün Keklerden ikisinin üzerine birer kahve fincanı kadar frambuazlı sos sürün ve 20 dakika bekletin Daha sonra kahveli kremadan birer fincan kadar sürün ve iki keki üst üste yerleştirin En üst sırayı kalan kekle tamamlayın Pastanın üzerini ve yanlarını kalan kremayla kaplayıp en az 8-10 saat buzdolabında bekletin Pastanın üzerini taze frambuazlarla süsleyip dilimleyerek servis yapın (Ben fazladan üzerine kakao+nesquik karışımı serptim) |
Frambuazlı Pasta Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuazlı Pasta TarifleriFrambuazlı Kalp Pasta Malzemeler:
Keki için karıştırma kabına yumurtaları kırın üzerine toz şekeri ekleyerek mikserle köpürene kadar çırpın Daha sonra üzerine 1,5 su b unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın Yarım çay b ılık suyu da ekleyerek mikserle çırpın Hazırladığınız kek harcını altı yağlı kağıtla kapatılmış kalpli çembere dökün Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin Diğer tarafta kreması için süt, nişasta, un, vanilya ve toz şekeri tencereye alıp çırparak pişirin Kek pişip ilk sıcaklığı çıkınca yağlı kağıdı ve çemberi çıkarın Keki 3 kata ayırın Düzgün olmasını sağlamak için 1 keki tekrar çembere alın Üzerine kremanın bir kısmını sıvayın Kalan kek ve kremayı da aynı şekilde üst üste dizin Daha sonra çemberden ayırarak çilekli krem şanti ile sıvayın Renkli şekerler ve frambuaz ile süsleyerek birkaç saat buzdolabında bekletin Not:Oktay Usta Tarifi |
Frambuazlı Pasta Tarifleri |
09-06-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuazlı Pasta TarifleriSevgi Pastası Malzemeler: Kreması için:
Pandispanyası için bir karıştırma kabına 4 adet yumurtanın akını ekelyinYumurtanın sarısını diğer bir kaba alınYumurta aklarının üzerine toz şekerin yarısını ekleyinMikserle çırpınDiğer kapta olan yumurta sarısının üzerine kalan toz şekeri ekleyip çırpın ve diğer karıştırma kabına ekeleyinÜzerine 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ve unu ekleyinÜzerien portakal suyunu ekleyip kaşık yardımı ile karıştırınKalpli bir fırın kabını yağlayın üzerine karışımı ekleyin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirinKreması için ise karıştırma kabına toz çilekli krem şantileri alınÜzerine süt ekleyip çırpınPişen kalpli pandispanyayı ortadan kesinÜzerine krem şantiyi sürünKapak kısmını kapatınTekar kremşantiden sürünPandispanyayı iyice kapatınÜzerlerine renkli şekerlemerle ile süsleyip servis edin Not:Oktay Usta Tarifi |
|