Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fındıklı, havuçlu, keknasıl, yapılır

Havuçlu Ve Fındıklı Kek-Nasıl Yapılır

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Ve Fındıklı Kek-Nasıl Yapılır







havuçlu ve fındıklı kek



malzemeler:[*]kek malzemeleri:
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
[*]krema malzemeleri:
  • yarım su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • yarım çorba kaşığı margarin
[*]üzerine:
  • tarçın
  • yarım su bardağı irice çekilmiş fındık
  • ince kesilmiş portakal kabuğu
kekin hazırlanması:
1 4 yumurtanın sarısı ile 1,5 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın
2 1 su bardağı ince rendelenmiş havucu, 1 su bardağı ince çekilmiş fındığı, 2 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip tahta bir spatulayla karıştırın
3 yumurtaların aklarını ayrı bir kapta mikserin yüksek hızında karıştırın bunları kek karışımına yavaşça ekleyin ve mikserin en düşük hızında 1-2 dakika karıştırın
4 24 cm çapındaki kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin kenarları fırça yardımıyla yağlayın kek karışımını kalıba boşaltın keki önceden ısınmış 175C fırında 40-45 dakika pişirin (ilk yarım saatten sonra kekin üzerine alüminyum folyo kapatın, böylece içi pişmeye devam ederken üzeri yanmaz)
5 kekin tam ortasına bir bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edin pişmişse çıkarıp soğumaya bırakın

kremanın hazırlanması:
1 kek soğurken yarım su bardağı unu bir tencereye alın birkaç dakika kısık ateşte çevirin
2 ardından sırasıyla 3 yemek kaşığı toz şekeri, 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek devamlı karıştırarak pişirin karışım muhallebi kıv***** gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın yarım yemek kaşığı margarini ekleyip birkaç dakika daha karıştırın arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın
3 kek soğuyunca kalıptan çıkarın üzerine soğumuş olan kremayı yayın (dümdüz olmasına gerek yok) kremanın üzerini tarçın, irice çekilmiş fındık ve ince kesilmiş portakal kabukları ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.