![]() |
Vişneli Pasta Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişneli Pasta TarifleriKırmızı Başlıklı Kız Pastası: Pandispanya İçin:
Pastayı servis yapacağınız günden 3 gün önce 1,5lt sütü temiz bir kaba koyup üzerine 1 yemek kaşığı limon ilave edin ![]() ![]() 2 gün sonra sütü bir tencereye alıp orta hararetli ateşte yarım saat -süt tamamen kesilene kadar- ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Pandispanyayı hazırlamak için vişne ve kakao hariç tüm malzemeleri karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada kremayı krema sertleştirici ile çırpın ![]() ![]() ![]() Kek pişip soğuyunca kalıptan çıkarıp servis tabağına alın ![]() ![]() ![]() Servisten 1 saat önce pudingi vişne suyu ile pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişneli Pasta TarifleriVişneli Damla Çikolatalı Pasta Malzemeler;
Her iki patayı 4-5 er kaşık vişne suyu ile ıslatın ![]() ![]() Birinci patayı servis tabağına alalım ve 2-3 kaşık krema ile kaplayalım ![]() ![]() Ikinci patayı üzerine kapatın ![]() ![]() Son olarakta kremşanti, file antep fıstığı ve kalan damla çikolatalarıyla dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişneli Pasta TarifleriVişneli Rulo Pasta Malzemeler;
Önce fırını 160 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın ![]() Ben midi fırın tepsisi kullandım ![]() ![]() Yumurtaları, şekerle beraber 10 dakika kadar çırpın ![]() ![]() Vanilya, kakao ve kek ununu bep beraber eleyin ve sıvıyağdan sonra yumurtalı karışıma katıp, tahta kaşık yada spatula ile alttan üste havalandırarak karıştırın ![]() Tepsiye döküp her yere eşit yayılmasını sağlayın ve fırında 10 dakika pişirin ![]() Pişen pandispanyayı fırından çıkarıp, üstüne toz şeker serptiğiniz temiz bir mutfak havlusuna ters çevirin ![]() ![]() Bu arada hazır pasta kremasını üstünde yazılı şekilde çırpın ![]() ![]() Soğuyan pandispanyayı nazik hareketlerle açın ve içini şekerli su ile ıslattıktan sonra, krema sürün ve çözdürülüp suyu süzülmüş vişnlerei serpin ![]() Şimdi ruloyu uzun kenarından dikkatlice ve birazda sıkı şekilde sarın ![]() ![]() ![]() Kalan kremayı pastanın üstüne güzelce sıvayın ![]() ![]() ![]() ![]() En üstüne de resimde görüldüğü gibi sıkma torbası yardımı ile yuvarlaklar sıktım ve üstlerine suyu iyice süzülmüş vişne yerleştirdim ![]() Ruloyu bu şekilde hazırladıktan sonra biraz dolapta dinlendirirseniz iyi olur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|