Biftek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biftek TarifleriBiberli Biftek Malzemeler:
Biberleri yıkayıp, saplarını ve tohumlarını ayıklayın, ince uzun boylamasına doğrayın İki çorba kaşığı zeytinyağı kızdırıp, içine küçük doğranmış soğanları atın, sararmaya başlayınca, dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış biberleri ilave edip hepsini birlikte kavurun Biberler yumuşayınca tuzu ve biberi de katın Diğer bir tavada, kalan zeytinyağı ile ince uzun doğranan biftek dilimlerini 2-3 dakika kavrun ve yağıyla birlikte biberlerin üzerine dökün Tüm bu hazırlanan malzemeyi beraberce 2-3 dakika daha karıştırıp kavurun ve üzerine kekik serpip, servis yapın![]() ![]() |
|
Biftek Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biftek TarifleriSalçalı Biftek Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağını yayvan bir tencereye koyun tencereyi ocağa alıp biftekleri tek sıra halinde tencerenin dibine yerleştirin bir maşayla çevirerek her iki tarafını kızartın kızaran etleri tencerenin bir köşesine alıp diğer tarafta kalan etlerin de altını üstünü aynı şekilde kızartın bu arada 3 soğanı soyup bütün olarak etlere ilave edin etler bıraktığı suyu çekinceye kadar ara sıra çevirmek suretiyle pişirmeye devam edin etler suyunu çektikten sonra 3 su bardağı kaynamış suyu etlerin üzerine döküp yumuşayana kadar pişirin salçayı sıcak suyla ezip karabiberi ve tuzu ilave edin etleri fırın kabına yerleştirin üzerine salçalı karışımı dökün üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 200Clik fırında 15 dakika tutun servis yaparken pilav, patates püresi ve et birlikte sunulabilir![]() ![]() |
|
Biftek Tarifleri |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biftek TarifleriKaşarlı Biftek Malzemeler:
Bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak bifteklerin tek tek altını ve üstünü kızartın (Kızarttıklarınızı tencerenin bir köşesinde toplayın, hepsi kızarınca biftekleri tencereye yayın ) Daha sonra tencerenin ağzını kapatıp biftekler bıraktıkları suyu çekip yumuşayana kadar pişirin Bifteklerinizi fırın kabınıza yayın Üzerlerine bir miktar tuz ve karabiber serpin Etlerin üzerini folyo ile kapatıp kabınızı bir köşeye alın Bu arada haşlayıp iyice ezdiğiniz patateslere bir yemek kaşığı tereyağını ocağın üstünde karıştırarak yedirin Soğuk sütü azar azar ilave ederek -karıştırmaya devam ederek- pürenizi hazırlayıp tuzunu ilave edin Püre eğer pütürlüyse blendırdan geçirin (özellikle yumuşak bir püre olmalı, kek hamuru kıvamında) Püreyi etlerin üzerini kapatacak şekilde yayın 200C'lik fırına koyup pürenin üzeri hafif kuruyana kadar fırında tutun (20-25 dak ) Dil peynirlerini tel tel ayırın ve pürenin üzerini tamamen kapatacak şekilde yayın, tekrar fırına verip eriyen peynirler hafif kızarmaya başlayana kadar pişirin Börek gibi dilimleyerek servis yapın ![]() |
|
|
|