![]() |
Peynirli Ve Kekikli Çörekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Ve Kekikli ÇöreklerPeynirli ve Kekikli Çörekler Malzemeler:18 adet
sütü ılıtın ![]() ![]() ![]() ![]() un, 2 yemek kaşığı şeker, tuz ve yağ parçalarını mikserle karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hamuru hafif unlanmış bir yerde 38x45cm (15x18 inch) boyutlarında bir dikdörtgen elde edecek şekilde açın ![]() ![]() ![]() ![]() açtığınız hamurun üzerine fırçayla erimiş yağı sürün ![]() ![]() ![]() ![]() hamurdan 25 cm (10 inch) uzunluğunda 1 cm (0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() daha sonra her bir parçayı sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin ![]() ![]() bir yumurtanın sarısı ile 1 yemek kaşığı suyu çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Peynirli Ve Kekikli Çörekler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Ve Kekikli ÇöreklerPeynirli ve Biberli Çörekler Malzemeler:
Bir miktar unu bir kaba koyun ortasını havuz gibi açın ![]() Yoğurdu, sıvı yağı, yumurta akını, kabartma tozunu, kekik, rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peyniri, dereotu ,maydanozu ve küçük küçük doğradığınız biberleri ilave ederek hamur yapın ![]() Hamuru 15 dakika kadar dinlendirin ![]() Hamurdan orta büyüklükte parçalar koparın, kopardığınız parçaları elinizle yuvarlayın ![]() Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ![]() Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|