Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
frenk, pasta, tarifleri, üzümlü

Frenk Üzümlü Pasta Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frenk Üzümlü Pasta Tarifleri







Frenk Üzümlü Pasta
Malzemeler:
  • 1 Paket pasta kreması (sade)
  • 1 Fincan toz şeker
  • 1 Fincan mascarpone peyniri
  • 2 Adet limon suyu
  • 2 Su bardağı frenk üzümü
  • 1 Avuç taze nane yaprakları
  • 1 Adet hazır pasta tabanı (Sade)
Hazırlanışı:
İlk önce derin bir kasede pasta kreması ile mascarpone peynirini karıştırın Frenk üzümlerini bir sos tenceresine koyun, üzerine toz şekeri ve bir iki damla limon suyu sıkarak koyulaşan kadar kaynatın, ocağın altını kapatarak soğumaya bırakınPasta kekikinin alt kısmını limon suyu ile ıslatın Üzerine kremanın yarısını yayın, frenk üzümü sosunun yarısından biraz daha az miktarını kremanın üzerine yayın Üzerine pasta kekinin diğer yarısını kapatın Kekin üst kısmını kalan limon suyu ile islatıp kalan kremayı sürün, frenk üzümü sosunun tamamı ile pastanın üzerini süsleyin Taze nane yapraklarınıda serpiştirerek buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın





Alıntı Yaparak Cevapla

Frenk Üzümlü Pasta Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frenk Üzümlü Pasta Tarifleri



Frenk Üzümlü ve Bezeli Pasta
Malzemeler:
  • 100 gr tereyağ
  • 100 gr şeker
  • bir paket vanilyalı şeker
  • 2 yumurta
  • bir fiske tuz
  • 200 gr un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 300 - 400 gr frenk üzümü
  • beze: 3 yumurta akı ve 150 gr şeker (ben 2 yumurta akı ve 80 gr şeker kullandım)
  • Fırını 180 C’ye ısıtın
Hazırlanışı:
Tereyağ ve şekeri yumuşayana kadar çırpın Yumurtaları teker teker ekleyin Her yumurtadan sonra iyice özleşene kadar çırpın Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyip, hamura karıştırın

26 cm’lik kelepçeli kalıbı yağlayın (ben dikdörtgen bir kalıp kullandım), hamuru düzgünce yayın Üzerine frenk üzümlerini serpiştirin Meyveler fırında oldukça su salıyorlar Suyunu çekene kadar, yaklaşık 40 - 50 dakika, fırının orta telinde pişirin (daha da uzun sürebilir)

Yumurta aklarını kar yapın Şekeri yavaş yavaş akıtarak, çırpmaya devam edin Keki fırından çıkarıp, bezeyi dilediğiniz gibi üzerine yayın Fırının ısısını 225 C’ye yükseltin Tekrar 5-10 dakika kadar, en alt telde pişirin Bu süre içinde fırının başından ayrılmazsanız iyi olur Beze çabucak yanabiliyor
Mutfak tezgahında soğutun




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.