Pirzola Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirzola TarifleriDana Pirzola Malzemeler: 6 kişilik
Şarabı, soğanı, tatlandırıcıyı, maydanozu, otları ve biber tanelerini bir tencereye koyup kaynatın 5 dakika karıştırın ve soğumaya bırakın Pirzolaları biraz unlayın Tereyağı ve sıvı yağda kahverengileşinceye kadar çevirin ve kâğıt havluyla iyice yağını alın Bir fırın kabına boşaltın ve üzerine mantarları ilave edinŞaraplı sosu bir tel süzgeçten geçirip pirzola ve mantarların üzerine dökün Kapak kapatıp et yumuşayana kadar pişirinYeşil sebze ve limonlu havuç ve arpacık soğanı salatasıyla servise sunun |
Pirzola Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirzola TarifleriDomates Soslu Kuzu Pirzola Malzemeler:
1 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya koyun pirzolaların altını, üstünü çevirerek, bıraktığı suyu çekene kadar kızartın etlere bir tatlı kaşığı kekik ve 1 tatlı kaşığı karabiber serpin (tuz eklemeyin, tuzu sosa koyacaksınız) etler kızarırken diğer taraftan domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın sivribiberlerin çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın sarımsak ve soğanları soyup bütün olarak domateslere ve biberlere ekleyin bu karışımı ayrı bir tavaya alıp domatesler ezilene kadar karıştırarak pişirin piştikten sonra tuz ekleyin pirzolaların uç kısımlarına alimünyum folyo sarın servis tabağı görevi görecek bir fırın kabına pirzolaları dizin (folyolar sosa değmeyecek şekilde olmalı) bir kaşık yardımıyla sosu etlerin üzerine gezdirin kabın üzerini folyo ile kapatın eğer hemen servis yapmayacaksanız bu halde servise 15-20 dakika kalana kadar bekletin servisten 20 dakika önce yemeği 200C fırında pişirin |
|