Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pirzola, tarifleri

Pirzola Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirzola Tarifleri







Dana Pirzola
Malzemeler: 6 kişilik
  • 900 gr dana pirzola
  • Biraz un
  • 25 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı bitkisel yağ
  • 225 gr taze mantar, dilimlenmiş
  • 200 mi beyaz şarap
  • 1 adet büyük soğan, dilimlenmiş
  • 2 çay kaşığı tatlandırıcı
  • 1 demet maydanoz
  • 1/4 çay kaşığı biberiye
  • 1/4 çay kaşığı mercanköşk
  • 1/4 çay kaşığı çekilmemiş biber
Hazırlanışı:
Şarabı, soğanı, tatlandırıcıyı, maydanozu, otları ve biber tanelerini bir tencereye koyup kaynatın 5 dakika karıştırın ve soğumaya bırakın Pirzolaları biraz unlayın Tereyağı ve sıvı yağda kahverengileşinceye kadar çevirin ve kâğıt havluyla iyice yağını alın Bir fırın kabına boşaltın ve üzerine mantarları ilave edinŞaraplı sosu bir tel süzgeçten geçirip pirzola ve mantarların üzerine dökün Kapak kapatıp et yumuşayana kadar pişirinYeşil sebze ve limonlu havuç ve arpacık soğanı salatasıyla servise sunun



Alıntı Yaparak Cevapla

Pirzola Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirzola Tarifleri



Domates Soslu Kuzu Pirzola
Malzemeler:
  • 1,5kg kuzu pirzola
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 adet domates
  • 8 adet sivribiber
  • 6 diş sarımsak
  • 10 arpacık soğanı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Hazırlanması:
1 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya koyun pirzolaların altını, üstünü çevirerek, bıraktığı suyu çekene kadar kızartın etlere bir tatlı kaşığı kekik ve 1 tatlı kaşığı karabiber serpin (tuz eklemeyin, tuzu sosa koyacaksınız)
etler kızarırken diğer taraftan domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın sivribiberlerin çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın sarımsak ve soğanları soyup bütün olarak domateslere ve biberlere ekleyin bu karışımı ayrı bir tavaya alıp domatesler ezilene kadar karıştırarak pişirin piştikten sonra tuz ekleyin
pirzolaların uç kısımlarına alimünyum folyo sarın servis tabağı görevi görecek bir fırın kabına pirzolaları dizin (folyolar sosa değmeyecek şekilde olmalı) bir kaşık yardımıyla sosu etlerin üzerine gezdirin kabın üzerini folyo ile kapatın eğer hemen servis yapmayacaksanız bu halde servise 15-20 dakika kalana kadar bekletin servisten 20 dakika önce yemeği 200C fırında pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.