Şeftali Marmelatı Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftali Marmelatı TarifleriŞeftali Marmelatı Malzemeler:
Şeftalileri yıkayın Çekirdeklerini çıkarıp, kabuklarını soyunDilediğiniz şeklide doğrayın Bir sıra şeker, bir sıra şeftali olacak şekilde tüm malzemeyi tencereye koyun ve bu şekilde bir gece bekletinErtesi gün kısık ateşte şeftaliler yumuşayıp ,suyunu çekip marmelat kıvamını buluncaya dek kaynatınOcakta iken el blenderi ile şeftalileri iyice ezin Kıvamını bulduğunda limon suyunu ilave edin5 dakika sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın Soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edinAfiyet Olsun |
Şeftali Marmelatı Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftali Marmelatı TarifleriŞeftali Marmelatı Malzemeler:
Şeftalileri yıkadım kabuklarını soyunOrtadan ikiye bölüp Çekirdeklerini çıkartınRobotta püre haline getirinPişrme tenceresine aldımÜzerine toz şeker,taze sıkılmış limon suyu ve tereyağını ekleyinOrta kısık ateşte ara sra tahta kaşık ile karıştırıp,koyulaşıp kıvamını alana kadar pişirinİçinde tereyağı olduğu için çok fazla köpükler oluşmadıOluşan köpükleri tahta kaşık yardımı ile alınPişirme tenceresinde buz gibi olana kadar soğumaya bırakınKuru ve temiz kavanozlara paylaştırınSerin ve güneş almayan bir yerde muhafaza edinAfiyet olsun, |
|