Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pay, tarifleri, şeftaliliböğürtlenli

Şeftalili-Böğürtlenli Pay Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftalili-Böğürtlenli Pay Tarifleri







Şeftalili-Böğürtlenli Pay
Malzemeler:
Pay hamuru:
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 10 yemek kaşığı katı yağ, soğuk, küplere bölünmüş
  • 1/4 su bardağı buzlu su, buz tamamen erimiş
İç malzemeler:
  • 5 su bardağı dilimlenmiş şeftali
  • 1/4 su bardağı böğürtlen
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş kristalize zencefil
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1/4 su bardağı kahverengi toz şeker
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 2 tatlı kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanması:
Un, şeker ve tuzu mutfak robotunda karıştırın Yağı ekleyip kum gibi bir hal alana kadar karıştırın Robot çalışır vaziyette iken üst bölmesinden soğuk suyu yavaş yavaş ekleyin Hamur toparlanmazsa bir yemek kaşığı ile azar azar su ilave edin
Hamuru robottan çıkartıp iki parçaya ayırın Her birini avucunuzla düzleyip streçe sarın ve buzdolabında en az 1 saat bekletin
Bu arada şeftali, böğürtlen, limon suyu ve tuzu karıştırıp bir kenara alın Diğer yanda zencefil, un, kahverengi şekeri karıştırın Bunu meyveli karışıma ekleyip bir saat bekletin
Bir saat sonra pay hamurlarından birini dolaptan çıkartın Yumurta beyazını ve suyu ayrı bir kapta karıştırın Bir fırça ile bu karışımın birazını pay hamurunun altına ve üstüne sürün
Hamuru 2 yağlı kağıt arasında kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın Bir spatula ile önce ikiye sonra dörde katlayıp kalıbınızın ortasına yerleştirin Katladığınız hamuru kalıpta açın Fırını 175C'ye getirin
İç malzemeyi hamurun üzerine yayın Diğer pay hamurunu dolaptan çıkartın, üzerine birşey sürmeden kağıtlar arasında açın Bu hamuru iç malzemenin üzerine kapatın (isterseniz hamurdan şekiller kesebilirsiniz)Kenarları iyice yapıştırın Kalan yumurtalı suyu hamurun üzerine sürüp üstüne toz şeker serpin Fırında 60-70 dakika pişirin Dondurma ile ılık servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.