Karabiberli Bonfile Nasıl Yapılır |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karabiberli Bonfile Nasıl YapılırKarabiberli Bonfile Sosa katılan karabiber yemeğe enfes bir tat veriyor Malzemeler:
1) Fırını 100 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırın Fırına dayanıklı bir kapta margarini eritin Eti kapta harlı ateşte 1 dakika kadar pişirin Ardından kabı fırına verip 10 dakika daha pişirin 2) Bu arada karabiber tanelerini kabaca ezin Et suyunu kaynatıp yarı yarıya azalıncaya kadar pişirin 3) Eti kaptan alın Alüminyum bir folyoya sarıp 2 - 3 dakika daha kapattığınız fırında bekletin 4) Et suyunu eti pişirdiğiniz kaba alın Karabiber taneleri ve süt kremasını ekleyin 3 - 4 dakika kadar pişirin Eti sos eşliğinde servis yapın Etlerin yumuşak kalması için Dana eti genelde yağsızdır Bundan dolayı pişirme işlemi esnasında da kurur Bunu engelleyebilmek için harlı ateşte kısa bir süre piştikten sonra fırında pişirmeye bırakılır Sosunuza nefis bir aroma katın Sosunuzun daha kıvamlı ve lezzetli olması için suyunu hafifçe çekmesi gerekir Karabiberi ancak bu işlem gerçekleştikten sonra eklemekte yarar var Böylece aromasını korur |
|