![]() |
Meyveli Pasta Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyveli Pasta TarifleriMeyveli Pasta Malzemeler:
125 gr margarini tencerede kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() muhallebiyi bir kaba aktarın ve mikserin en yüksek hızında 10 dakika karıştırın ![]() tamamen soğuyunca hazır kekin bir parçasının iç yüzeyine kremadan sürün ![]() ![]() ![]() pastanın her tarafını krema ile kaplayın ![]() ![]() ![]() şeftalileri yıkayın, soyup dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() yuvarlak çikolataları pastanın etrafına dizip servis yapın ![]() Not: hazır kek yoksa 5 yumurta, 5 kahve fincanı un, 5 kahve fincanı şeker ve 1 paket kabartma tozu ile kendiniz de pişirebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meyveli Pasta Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyveli Pasta TarifleriMeyveli Yaş Pasta Malzemeler (Kek İçin);
Keki yapmadan önce kremasını yapalım, çünkü krema dinlenene kadar keki yaparız ![]() Yukarıda da belirttiğim gibi hazır kremanın hazırlanışında bir şey yok zaten üzerinde yazıyor, süt ile iyice çırpıp dolapta bekletelim ![]() Benim verdiği tarife göre yapacak olursak, unu, şekeri, yumurtayı ve isterseniz kakaoyu bir tencerede karıştıralım, ocağa koyduğumuz tencereye yavaş yavaş sütü ilave ederek kaynatalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kekini yapmak için kek malzemelerindeki şeker ile yumurtaların sarısını mikserde iyice çırpalım ![]() ![]() ![]() ![]() Malzememizi yuvarlak bir kek kalıbına koyalım ve 170 derece fırında başından ayrılmadan pişirelim ![]() ![]() ![]() İkiye ayırdığımız kekin arasına kremadan iyice sürülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meyveli Pasta Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyveli Pasta TarifleriCennet Pasta(Meyveli Pasta) Hamur Malzemesi: - 200gr ![]() - 50gr ![]() - bir paket vanilya, - 3 yumurta (2 tanesinin akı ve sarısı ayrılacak), - 200-250gr ![]() - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Beze: - 2 yumurta akı, - 50gr ![]() - bir fiske tuz, - 2 avuç file badem Krema: - 200-250gr ![]() - bir vanilya, - 30-40gr ![]() - bir paket krema sertleştirici - Veya: çiğ krema ve krema sertleştirici yerine, bir poşet krem şanti ![]() - mevsim meyvesi (ben 300gr ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı: Yağı, 50 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Krema: Vanilya, şeker ve sertleştiriciyi karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meyveli Pasta Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyveli Pasta TarifleriHasbahçe Pastası Malzemeler: Keki İçin:
Keki için karıştırma 4 adet yumurta kırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not:Oktay Usta Tarifi |
![]() |
![]() |
|