Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
göbeği, hanım, tarifleri, tatlısı

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifleri







Hanım Göbeği Tatlısı
Malzemeler:
  • 250 Gr un ( 8 çorba kaşığı )
  • 15 su bardağı su
  • 50 gr Margarin
  • 4 Adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbet İçin:
  • 750 gr Şeker
  • Limon
  • Vanilya
Hazırlanışı:
Şerbet hazırlanarak soğumaya bırakılır Bir tencereye 15 bardak su ile 50 gr margarin koyulup kaynatılır İçine 250 gr un ilave edilip karıştırılır Hamurun kıvamı sert içinde su kalmayana kadar un koyulur ve ocaktan alınır Hamuru başka bir kaba alıp ele alınacak kadar soğuyunca, yumurtalar tek tek yedirilerek yoğrulur (2 adet yumurta akı ve 2 adet yumurta tam alarak) Büyük bir tencereye bol yağ konulur Avuç içinde yuvarlak şekil verip ortasına parmak bastırılıp soğuk yağa atılır Tencerenin dibi kadar hamur yuvarlatılır Ocağa konularak kızarması sağlanır Üzerine soğuk şerbet atılarak bir müddet sonra alınarak servis tabağında servise sunulur



Alıntı Yaparak Cevapla

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifleri



Hanım Göbeği Tatlısı
Malzemeler:
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak: 100 gr)
  • 4 yumurta
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 /4 limon suyu
  • 1 tutam tuz
  • 2 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (kızartma için)
Hazırlanışı:
Şeker, 3 su bardağı su ile kaynatılıp köpükleri alınır Limon suyu ilave edilip, biraz koyulaşınca ateşten alınır
Bakır bir tencereye 2 bardak su, margarin, tuz konup kaynatılır Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak pişirilir Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır İyice karıştırılır
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır Yağlanmış avuç arasında yuvarlanıp yassıtılır ve parmakla ortası delinir
Isıtılmış yağa konur Tava hafifçe sallanarak pembe renkte kızartılır Fazla yağını alması için kağıt üzerine çıkarılır
Sonra şuruba atılır Birkaç kere çevrilip 5 dakika kadar bekletilir ve tabağa alınır

Not:Hazırlanan hamur hurma şeklinde yapılabilir
Tatlının içinin iyi pişmesi için yağı her sefer soğutmak gerekir
Tatlının hamur olmaması için şurup soğuk, pişen hamur ise sıcak olmalıdır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.