Hanım Göbeği Tatlısı Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hanım Göbeği Tatlısı TarifleriHanım Göbeği Tatlısı Malzemeler:
Şerbet hazırlanarak soğumaya bırakılır Bir tencereye 1 5 bardak su ile 50 gr margarin koyulup kaynatılır İçine 250 gr un ilave edilip karıştırılır Hamurun kıvamı sert içinde su kalmayana kadar un koyulur ve ocaktan alınır Hamuru başka bir kaba alıp ele alınacak kadar soğuyunca, yumurtalar tek tek yedirilerek yoğrulur (2 adet yumurta akı ve 2 adet yumurta tam alarak) Büyük bir tencereye bol yağ konulur Avuç içinde yuvarlak şekil verip ortasına parmak bastırılıp soğuk yağa atılır Tencerenin dibi kadar hamur yuvarlatılır Ocağa konularak kızarması sağlanır Üzerine soğuk şerbet atılarak bir müddet sonra alınarak servis tabağında servise sunulur![]() ![]() |
|
Hanım Göbeği Tatlısı Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hanım Göbeği Tatlısı TarifleriHanım Göbeği Tatlısı Malzemeler:
Şeker, 3 su bardağı su ile kaynatılıp köpükleri alınır Limon suyu ilave edilip, biraz koyulaşınca ateşten alınır![]() Bakır bir tencereye 2 bardak su, margarin, tuz konup kaynatılır Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak pişirilir Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır İyice karıştırılır![]() Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır Yağlanmış avuç arasında yuvarlanıp yassıtılır ve parmakla ortası delinir![]() Isıtılmış yağa konur Tava hafifçe sallanarak pembe renkte kızartılır Fazla yağını alması için kağıt üzerine çıkarılır![]() Sonra şuruba atılır Birkaç kere çevrilip 5 dakika kadar bekletilir ve tabağa alınır![]() Not:Hazırlanan hamur hurma şeklinde yapılabilir ![]() Tatlının içinin iyi pişmesi için yağı her sefer soğutmak gerekir ![]() Tatlının hamur olmaması için şurup soğuk, pişen hamur ise sıcak olmalıdır ![]() ![]() |
|
|
|