Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
incik, kuzu, tarifleri

Kuzu İncik Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuzu İncik Tarifleri

Kuzu İncik
Malzemeler:5-6 Kişilik
  • 5 Adet incik
  • 2 Adet orta boy patates
  • 1 Adet havuç
  • 1 Adet soğan
  • 2 Kaşık sıvı yağ
  • 2 Kaşık salça
  • Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı:
Bir kapta sıvı yağ, salça, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın İncikleri ve soyulmu doğranmış patatesleri, havuçları ve soğan bu sos ile karıştırın 5-10 dk bekletin Fırın poşetine koyup 175 derecede 1,5 saat pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Kuzu İncik Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kuzu İncik Tarifleri

Bayat Ekmekli İncik Dizme
Sofra Dergisi 2006/11 sayısından
Malzemeler:
  • 4 parça kuzu incik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • birer adet havuç, patates, kereviz ve soğan (ben kereviz eklemedim 5-6 arpacık soğan kullandım)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 adet domates
  • 2 su bardağı su
ekmek püresi için:
  • 2 su bardağı bayat ekmek içi
  • 3 adet yumurta
  • 1 demet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1'er yemek kaşığı kıyılmış fesleğen, nane
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
üzerine:
  • susam
Hazırlanması: İncikleri tuz ve karabiberle harmanlayın Yağlarla beraber tencere alıp her tarafını kızartınKüp doğradığınız havuç, kereviz, patates ve soğanı, ince kıydığınız sarımsağı, küp doğradığınız kırmızı biberi, domatesi ve defne yapraklarını ekleyin En son suyunu ayarlayarak 30 dakika pişirin
Diğer taraftan bayat ekmek içi için gereken malzemeleri bir kapta karıştırın (tarifte hepsini birden karıştırın denmiş ama dergideki fotoğrafta kaşar ayrıca en üstte idi, ben hepsini karıştırdım) Fazla geniş olmayan bir fırın kabını yağlayıp mazlemeleri yayın ve kaşıkla düzleyin Üzerine susam serpip 180C fırında 30 dakika pişirinServis tabağına bir parça incik dizmesi, bir parça bayat ekmek püresi yerleştirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com