Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifleri, yemeği, yufkalı

Yufkalı Et Yemeği Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Et Yemeği Tarifleri







Yufkalı Et Yemeği
Malzemeler:
  • 1 Kg kuşbaşı koyun eti
  • 1 Adet Soğan-Kuru
  • 2 Yemek Kaşığı Ayçiçeği
  • 3 Adet yufka
  • 1 Yemek Kaşığı kuru nane
  • 1 Fiske tuz
  • 1 Fiske karabiber
Hazırlanışı:
Yufkaları küçük parçalara ayırıp fırın tepsisine gelişigüzel yayın Sıcak fırında yufkalar kızarana kadar pişirin Kuşbaşı doğranmış etleri, üzerini geçecek kadar su ile haşlayın Etler piştikten sonra ince kıyılmış soğan, ayçiçeği yağı, nane, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 10 dakika daha pişirin
Kızarmış yufkaları servis tabaklarına paylaştırıp üzerine pişen etin suyundan gezdirerek yufkaları ıslatın Eti yufkaların üzerine yerleştirin Kalan et suyunu üzerine döküp sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla

Yufkalı Et Yemeği Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Et Yemeği Tarifleri



Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et
Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 400 gram kuşbaşı et
  • 2 su bardağı su
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Defne Yaprağı
  • tane karabiber
  • tuz
Beşamel sos için
  • 1,5 su bardağı süt
  • 50 gram margarin
  • 2 çorba kaşığı un
Üstü için
  • 50 gram rendelenmiş kaşar peynir
Hazırlanışı:
Et bütün bahratlarla beraber 30 dakika düdüklü tencerede haşlanır Un yağ ile kavrulur Süt yavaş yavaş karışıma eklenir Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir Etler delikli bir kevgir yardımıyla süzülerek beşamel sosun içine aktarılır Yufka tezgaha serilir Kenarları ortaya doğru katlanılarak kare şekli elde edilir Ortasına et-beşamel sos karışımı koyup kenarları kare şeklinde olacak şekilde katlıyoruz Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz Fırına vermeden önce üzerine haşlanan etin suyundan döküyoruz Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz Yufkaların rengi dönünce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip, üstü kızarana kadar pişiriyoruz
Notlar:
Eti istediğiniz baharatlarla pişirebilirsiniz Et suyu kalmadıysa yufkaları fırına verirken su-süt karışımı ile ıslatın İçine mantar da koyabilirsiniz Harika olur



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.