Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bahçıvan, kebabı, tarifleri

Bahçıvan Kebabı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bahçıvan Kebabı Tarifleri







Bahçıvan Kebabı
menünün ana yemeği bahçıvan kebabı bu tarifteki havuç ve patatesleri kızartmak yerine isterseniz haşlayarak da kullanabilirsiniz ama kızartılınca daha lezzetli oluyor
Malzemeler: 8 kişilik
  • 1 kg kuzu kuşbaşı et
  • 2 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 havuç, küp küp doğranmış
  • 2 patates, küp küp doğranmış
  • 3-4 sivribiber, ikiye bölünmüş
  • 3 domates, soyulup dilimlenmiş
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:
kuşbaşı etin fazla yağlarını temizleyip yemeklik doğranmış 2 soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın arasıra karıştırarak et bıraktığı suyu çekene kadar pişirin
1 yemek kaşığı salçayı bir kase kaynamış suyun içinde sulandırın ve etlerin üzerine dökün (etlerin kendi sularını çektiklerinden emin olmadan salçayı eklemeyin aksi taktirde suyu bulanık olur) 1-2 defa karıştırın daha sonra etlerin hizasına kadar kaynamış su ekleyin (yüze yüz)
bu arada küp şeklinde doğranmış havuçları ve patatesleri yarım kızarmış olacak şekilde yağdan geçirin kevgirde veya bir kağıt havlunun üzerinde yağlarını süzdürün
etleri fırın kabına boşaltın sebzeleri üzerlerine yayın üstlerini sivribiber ve domatesle süsleyin fırın kabının üzerini alümnyum folyoyla kapatın
servis yapmaya 10-15 dakika kala önceden ısıtılmış fırına koyun (böylece yememk hem ısınmış hem de demlenmiş oluyor) pirinç pilavı ile servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla

Bahçıvan Kebabı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bahçıvan Kebabı Tarifleri



Bahçıvan Kebabı
Malzemeler:
  • 750 gram kuzu kuşbaşı et
  • 2 soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 2 dolmalık biber
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı:
Tencereye zeytinyağını dökün, içine etleri ilave edip üzerine yemeklik doğradığınız soğanları da tencereye ekleyip kavurun Kavrulan etlerin üzerine 1 çorba kaşığı salçayı ilave edipbir taşım tekrar kaynatın Daha sonra etlerin üzerine sıcak su döküp pişirin

Patatesleri, havuçları ve kabağı küp şeklinde kesin ve kızdırılmış yağda yarı kıvamda pişirin Fırın kabına pişin etleri boşaltın ve üzerine yarı kıvam da pişmiş olan patates, havuç ve kabağı ilave edin

Dolmalık biberleri uzunlamısına kesin, domatesi de yemeklik doğrayın ve fırın kabına ilve edin En son olarakta yemeğinizin baharatlarını ilave edip ısıtılmış 180 derecelik fırın da yaklaşık 15 dakika pişirin
Not:Oktay Usta Tarifi



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.