Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, kek, tarifleri

Elmalı Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Kek Tarifleri







Elmalı Kek
önce 4-5 elmayı soyup küp küp doğruyorsunuz geniş bir kek kalıbını yağlayıp, içine biraz toz şeker serpiyor ve elmaları kalıbın içine yayıyorsunuz bir avuç doğranmış kuru incir, bir avuç doğranmış kuru kayısı, bir avuç ceviz ve biraz tarçını karıştırıp elmaların üzerine döküyorsunuz

ayrı bir kapta keki hazırlamaya başlıyorsunuz bunun için 5 yumurta, 5 kahve fincanı un, 5 kahve fincanı şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilyayı mikserle karıştırıyorsunuz

karışımı meyvelerin üzerine döküyorsunuz bir yemek kaşığını kekin birkaç yerine batırıp meyvelerin kekin arasına geçmesini sağlıyorsunuz 175C'de pişiriyorsunuz



Alıntı Yaparak Cevapla

Elmalı Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Kek Tarifleri



Elmalı Kek
Malzemeler:
  • 3 elma
  • 3 yumurta
  • 1,5 su b tozşeker
  • yarım p margarin
  • 1 çay b süt
  • 1 p kabartma tozu
  • 1 p vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 çorba k üzüm
  • 2 çorba k fındık
  • 2 su b un
  • 1 tatlı k tarçın
Hazırlanışı:
Kek için şeker(şekerden 2 çorba kaşığı elmalar için ayırın) ve margarini mikserle çırpın Üzerine tek tek yumurtaları kırıp çırpmaya devam edin sütü,kabartma tozunu,vanilyayı,limon kabuğu rendesini,üzümü ve fındığı da ekleyin2 su bardağ un kıvam olarak yeterli oluyor karışım sağlandıktan sonra kelepçeli kek kalıbına boşaltın

Elmaları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini alın ters çevirip üzerini bıçakla elma dağılmadan karelere kesin elmaları hafifçe kek hamurunun üzerine bastırarak dizin ayırdığınız şekeri ve tarçını elmaların üzerine serpiştirip fırına koyun 180 derecede daha sonra fırının ısısını ayarlayarak içi yumuşak kalmayacak şekilde pişiringörüntüsü ve kokusu tüm mutfağı saran bir anne keki
Not: Oktay Usta Tarifi


Alıntı Yaparak Cevapla

Elmalı Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Kek Tarifleri



Elmalı Kıtırlı Kek
Malzemeler:
  • 3 su bun
  • 2 yumurta
  • 1 su btoz şeker
  • 1 çay bsüt
  • 3 çorba ktereyağı
  • 1 pkabartma tozu
Arası için:
  • 3 elma
  • 1 limon
  • 1 çay besmer şeker
Üzeri için:
  • 15 su bun
  • 1 çorba ktereyağı
  • 1 çay besmer şeker
  • ceviz tarçın
Hazırlanışı:
Elmaları soyup çekirdek yataklarını çıkarın Küçük elma dilimi şeklinde doğrayın Üzerine 1 çay b esmer şeker ve limon suyu ekleyerek pişirin

Karıştırma kabına un, kabartma tozu ve şekeri alın Şöyle bir karıştırdıktan sonra ortasını havuz şeklinde açın Havuza süt, yumurta, limon kabuğu rendesini alarak ortadan itibaren karıştırmaya başlayın

Hamur hazır olunca yağlanmış tart kalıbına alarak yayın Tart şeklini vererek elmalı karışımı üzerine dizin Üstteki hamur için karıştırma kabına un, tereyağı, esmer şeker ve tarçını alın Karıştırarak üst hamuru hazırlayın Hamurun kıvamı kek gibi değil, helva gibi tane tane olacaktır Hazır olan hamuru tart kalıbındaki elmaların üzerine yayın Cevizleri de üzerine kırıp 170 derecelik fırında pişirin Üstü kıtır kıtır farklı bir kek
Not:Oktay Usta Tarifi


Alıntı Yaparak Cevapla

Elmalı Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Kek Tarifleri



Elmalı ve Bademli Kek
Malzemeler:
  • 1 su bardagi kendinden kabaran un (self-rising flour)
  • Not: Bu unu kendiniz yapmak icin varsa kekun, yada normal unun icine 3 cay kasigi karbonat + 2 cay kasigi kabartma tozu + 1 cay kasigi tuzla birlikte eleyip kullanabilirsiniz Bu tarifte 1 bardagini alt hamura, kalanindanda 3/4 bardak ust hamura kullanin
  • 1/2 su bardagi iyice cekilmis badem
  • 80gr tereyagi veya margarin (yaklasik 5 bucuk yemek kasigi kadar)
  • 1/3 bardak kahverengi seker
  • 1 tatli kasigi limon suyu
  • 1 cirpilmis yumurta (yaklasik)
İçine:
  • 4 su bardagi soyulup, ayiklanip ufak kup kup dogranmis elma (yaklasik buyuk 3 tane)
  • 1/2 su bardagi kahverengi seker
  • 1 tatli kasigi limon suyu
Üstune:
  • 3/4 su bardagi kendinden kabaran un
  • 1 tatli kasigina yakin tarcin
  • 4 yemek kasigi tereyagi veya margarin
  • 1/3 su bardagi kahverengi seker
Hazırlanışı:
Yuvarlak kek kalibizini (kelepceli varsa daha iyi olur) yaglayin 1 bardak unu ve bademin yarisini birlikte bir kapta karistirin Soguk yagi kucuk kucuk bicakla unun icinde kiyin
Parmak uclarinizla yagi hamura yedirin ufalayarak Seker ve limon suyunu ilave edin Sonra sertce bir hamur haline gelmeye yetecek kadar cirpilmis yumurtadan ilave edin
Hamuru hazirladiginiz kaliba bastirip duzeltin Kalan cekilmis bademi ustune serpip buzdolabinda sogumaya birakin (yarim saat kadar)
Elmalari, kahverengi sekeri ve limon suyunu birlikte karistirip hamurun ustune duzgunce yayin
Ust hamuru yapmak icin un ve tarcini birlikte eleyip yine soguk yagi once bicakla icine kiyip sonra parmak uclarinizla yagi hamura yedirin Sekeride ilave edip elmalarin ustune serpistirin (Ust hamurunu yaptiginiz zaman hamurdan ziyade topakli kirintili bir yapisi olacaktir (Cokelek peyniri gibi) Bunu elmalarin ustune esit sekilde serpistireceksiniz Pistigi zaman kekinize ayri bir kitirlik verecektir)
Onceden isitilmis 350F (180C) dereceli firinda orta katta yaklasik 1 saat- 1saat 15 dakika kadar ustu iyice kizarana kadar pisirin
10 dakika kadar ilindiktan sonra kaliptan cikarip sogumaya birakin




Alıntı Yaparak Cevapla

Elmalı Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Kek Tarifleri



Bayatlamayan Elmalı Kek
Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • yarım su bardağı su
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • Paket kabartma tozu
  • 5 orta boy elma
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Yumurta şeker ile bir süre çırpılır sonra diğer malzemeler eklenirElma rendelenir suyu iyice sıkılır ,tarçın ve ceviz ile karıştırılırYuvarlak veya Dikdörtgen borcam yağlanır,kek hamurunun yarısı dökülür üzerine elmalı harç serilir kalan kek hamuru elmaların üzerini tamamen kapatacak şekilde dökülür 160 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilirSoğuyunca üzerine pudra şekeri elenir
Not:Bu kek bekledikçe daha lezzetli ve yumuşak oluyor diğer keklere göre daha geç bayatlıyor tabi kalırsaKullanacağınız su bardağı büyükçe bir bardak olsun




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.