![]() |
Elmalı Kek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Kek TarifleriElmalı Kek önce 4-5 elmayı soyup küp küp doğruyorsunuz ![]() ![]() ![]() ayrı bir kapta keki hazırlamaya başlıyorsunuz ![]() ![]() karışımı meyvelerin üzerine döküyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Elmalı Kek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Kek TarifleriElmalı Kek Malzemeler:
Kek için şeker(şekerden 2 çorba kaşığı elmalar için ayırın) ve margarini mikserle çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elmaları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Oktay Usta Tarifi |
![]() |
![]() |
![]() |
Elmalı Kek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Kek TarifleriElmalı Kıtırlı Kek Malzemeler:
Elmaları soyup çekirdek yataklarını çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() Karıştırma kabına un, kabartma tozu ve şekeri alın ![]() ![]() ![]() Hamur hazır olunca yağlanmış tart kalıbına alarak yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not:Oktay Usta Tarifi |
![]() |
![]() |
![]() |
Elmalı Kek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Kek TarifleriElmalı ve Bademli Kek Malzemeler:
Yuvarlak kek kalibizini (kelepceli varsa daha iyi olur) yaglayin ![]() ![]() ![]() Parmak uclarinizla yagi hamura yedirin ufalayarak ![]() ![]() ![]() Hamuru hazirladiginiz kaliba bastirip duzeltin ![]() ![]() Elmalari, kahverengi sekeri ve limon suyunu birlikte karistirip hamurun ustune duzgunce yayin ![]() Ust hamuru yapmak icin un ve tarcini birlikte eleyip yine soguk yagi once bicakla icine kiyip sonra parmak uclarinizla yagi hamura yedirin ![]() ![]() ![]() Onceden isitilmis 350F (180C) dereceli firinda orta katta yaklasik 1 saat- 1saat 15 dakika kadar ustu iyice kizarana kadar pisirin ![]() 10 dakika kadar ilindiktan sonra kaliptan cikarip sogumaya birakin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Elmalı Kek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Kek TarifleriBayatlamayan Elmalı Kek Malzemeler:
Yumurta şeker ile bir süre çırpılır sonra diğer malzemeler eklenir ![]() ![]() ![]() ![]() Not:Bu kek bekledikçe daha lezzetli ve yumuşak oluyor diğer keklere göre daha geç bayatlıyor tabi kalırsa ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|