![]() |
Dilber Dudağı Tatlısı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dilber Dudağı Tatlısı TarifleriDilber Dudağı Tatlısı Malzemeler:10-12 kişilik
unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin ![]() ![]() hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın ![]() ![]() bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın ![]() ![]() açtığınız onlu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin ![]() cevizi yumurta akı ile karıştırın ![]() ![]() ![]() kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin ![]() tereyağını eritip 1 dakika kaynatın ![]() ![]() ![]() bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dilber Dudağı Tatlısı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dilber Dudağı Tatlısı TarifleriDilber Dudağı Tatlısı Malzemeler:
Küllü suyu bir kap içinde ocağa oturtun ve içine 2kaşık tereyağı katın ve su beyazlaşana kadar kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|