Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helvasınasıl, pekmezli, yapılır

Pekmezli Un Helvası-Nasıl Yapılır

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Un Helvası-Nasıl Yapılır







Pekmezli Un Helvası






Malzemeler:

- 100 gr tereyağı
- 1/2 çay bardağı fındık yağı
- 150 gr un
- 1 su bardağı pekmez (ben keçiboynuzu pekmezi kullandım)
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için;
- Ceviz, antep fıstığı, hindistan cevizi

Yapılışı:

1 Öncelikle pekmezi ve suyu bir kapta karıştırın

2 Tereyağını ve fındık yağını genişçe bir çelik tavaya alın, tereyağı eriyene dek ocakta ısıtın

3 Yağ eridikten sonra tavaya unu ekleyin, tahta kaşıkla, kısık ateşte unun rengi altın rengini alana dek karıştırarak kavurun

4 Pekmezli suyu tavaya dökün Suyu çekildikten sonra (hemen çekiliyor) ocağın altını kapatın Daha sonra toz şekeri ekleyin ve karıştırın Şeker tatlının sıcaklığıyla hemen eriyecek

5 Tatlının ilk sıcaklığı geçince hemen kaşıkla parçalar alın, cevize, hindistan cevizine ya da antep fıstığına batırın En makbulü ılıkken servis yapmak

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.