Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuçlu, kek, tarifleri

Havuçlu Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Kek Tarifleri







Havuçlu Kek
Malzemeler:
  • 5 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç, yıkanıp kabuğu kazınmış
  • 1 su bardağı ceviz, irice dövülmüş (ceviz yoksa fındık da olur)
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
Üzerine sermek için:
  • Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Geniş ve derin bir kaba yumurtaları kırın 1,5 su bardağı şekeri ekleyip (şeker tamamen eriyene kadar) mikserin en yüksek hız ayarıyla karıştırın
1 su bardağı rendelenmiş havucu ve 1 su bardağı dövülmüş cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin
Unu ve tarçını ekleyip tamamen özleşmelerini sağlayın
1 paket kabartma tozunu ekleyip, en düşük hız ayarında 2-3 kez karıştırın
Fırını kek ayarında 175C'ye getirin Kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla sıvıyağ ile yağlayın (Ben altılı kek kalıbımı kullandım)
Harcı kalıbın içine boşaltın Kalıbı fırına yerleştirip kekin içi tamamen pişene kadar pişirin Kek pişince kalıbından çıkartmadan biraz soğumasını bekleyin (sıcakken tabanına yapışabiliyor) Soğuduktan sonra üzerine elek ile pudra şekeri serpin (sıcakken serperseniz pudra şekeri erir)



Alıntı Yaparak Cevapla

Havuçlu Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Kek Tarifleri



Havuçlu Kek
Malzemeler :
Hamuru için:
  • 3 yumurta
  • 1 su b sıvıyağ
  • 3 su b un
  • 2 su b tozşeker
  • 1 p kabartma tozu
  • 1 p vanilya
  • 1 su b ceviz
  • 2 su b havuç
  • 1 tatlı k tarçın
Sosu için:
  • 2 su b süt
  • 15 su btoz şeker
  • 1 çorba k un
  • 1 çorba knişasta
  • 1 p vanilya
Hazırlanışı:
Kazrıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırınÜzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ,3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip tekrar karıştırınÜzerine 1 su bardağı ceviz ve 2 su bardağı rendelenmiş havuç ekleyinKarışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında pişirin

Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın Üzerine 15 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin Sosu devamlı karıştırarak bir sos elde edin Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartınServis tabağına keki alınÜzerine sosu dökün
Not: Oktay Usta Tarifi


Alıntı Yaparak Cevapla

Havuçlu Kek Tarifleri

Eski 09-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Kek Tarifleri



Havuçlu ve Fındıklı Kek
Malzemeler:
kek malzemeleri:
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
krema malzemeleri:
  • yarım su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • yarım çorba kaşığı margarin
üzerine:
  • tarçın
  • yarım su bardağı irice çekilmiş fındık
  • ince kesilmiş portakal kabuğu
Kekin Hazırlanması:
4 yumurtanın sarısı ile 1,5 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın
1 su bardağı ince rendelenmiş havucu, 1 su bardağı ince çekilmiş fındığı, 2 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip tahta bir spatulayla karıştırın
yumurtaların aklarını ayrı bir kapta mikserin yüksek hızında karıştırın bunları kek karışımına yavaşça ekleyin ve mikserin en düşük hızında 1-2 dakika karıştırın
24 cm çapındaki kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin kenarları fırça yardımıyla yağlayın kek karışımını kalıba boşaltın keki önceden ısınmış 175C fırında 40-45 dakika pişirin (ilk yarım saatten sonra kekin üzerine alüminyum folyo kapatın, böylece içi pişmeye devam ederken üzeri yanmaz)
kekin tam ortasına bir bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edin pişmişse çıkarıp soğumaya bırakın
Kremanın Hazırlanması:
kek soğurken yarım su bardağı unu bir tencereye alın birkaç dakika kısık ateşte çevirin
ardından sırasıyla 3 yemek kaşığı toz şekeri, 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek devamlı karıştırarak pişirin karışım muhallebi kıv***** gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın yarım yemek kaşığı margarini ekleyip birkaç dakika daha karıştırın arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın
kek soğuyunca kalıptan çıkarın üzerine soğumuş olan kremayı yayın (dümdüz olmasına gerek yok) kremanın üzerini tarçın, irice çekilmiş fındık ve ince kesilmiş portakal kabukları ile süsleyin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.