Pastırmalı Nohut (Meksika) |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Nohut (Meksika)Pastırmalı Nohut (Meksika) Malzemeler :
Bir tencereye 1 tatlı kaşığı tuz ve nohutları koyup üstlerini örtecek kadar su ekleyin Su kaynayınca altını kısın Bir saat nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin Tencereyi ateşten alıp nohutları süzün Ayrı bir tencerede pastırmaları tereyağla hafifçe kavurun Soğan, sarımsak ve kırmızı dolmalık biberi ekleyerek soğanlar pembeleşene kadar pişirin Kalan yarım tatlı kaşığı tuz, karabiber, kekik, domates salçası ve nohutları ekleyip 10 dakika, arasıra karıştırarak pişirin Tencereyi ateşten alıp servis tabağına koyup servis edin |
|