Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, empanada, meksika

Biftek Empanada (Meksika)

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biftek Empanada (Meksika)







Biftek Empanada (Meksika)

Malzemeler:
  • 400 gr dana kıyma
  • ½ fincan soğan (küp şeklinde kesilmiş)
  • ½ fincan domates (küp şeklinde kesilmiş)
  • ½ fincan yeşil çarliston biber (küp şeklinde kesilmiş)
  • ½ diş sarımsak (dövülmüş)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 adet yufka
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı su
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Teflon tavaya 1 kaşık sıvı yağ koyun Kıymayı kavurun
Soğan, sarımsak, domates, biberi ekleyin Soğanlar altın rengine dönüşene kadar karıştırarak pişirin
Kavurmuş olduğunuz kıymayı, un, tuz ve karabiberi ekleyin Koyu bir kıvama gelene kadar pişirin()
Yufkayı daireler şeklinde kesin
Her bir yufkanın içine pişirmiş olduğunuz karışımdan 1 yemek kaşığı koyun Yufkaları yarım daire şeklinde kapatın Üzerlerine yumurta sarısı sürün
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirin
Servis tabağına alarak sıcak servis yapın
Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.