![]() |
Fesleğenli Yoğurt Soslu Piliç (İtalya) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fesleğenli Yoğurt Soslu Piliç (İtalya)Fesleğenli Yoğurt Soslu Piliç (İtalya) 1 piliç (yaklaşık 1,5 kg; yıkanıp, kurulanmış) 1 su bardağı yoğurt 2 tatlı kaşığı fesleğen (kıyılmış; ya da 100 g ıspanak; ayıklanıp, 1 dakika haşlanmış ve süzdürülmüş) 3 taze soğan (doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 5 çorba kaşığı kaşar (ya da tercihen Parmesan) peyniri rendesi bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Fırınınızı 200°C ısıtın ![]() ![]() ![]() Bu arada sosu hazırlamak için, yoğurt, fesleğenler (ya da ıspanaklar), taze soğanlar, sarımsaklar, zeytinyağı ve kaşar (ya da Parmesan) peynirinin yarısını, bir kâsede karıştırıp, blendır kabına aktararak, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, pilici parçalamamaya dikkat ederek, bir fırın tepsisi içine oturtulmuş tel ızgara üstüne çıkarın ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, kalan kaşar (ya da Parmesan) peynirini üstüne serpin ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, pilici bir kenarda 8-10 dakika bekletin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|