![]() |
Gnocchi (İtalya) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gnocchi (İtalya)Gnocchi (İtalya) ![]() Gnocchi çok güzel bir italyan yemeği ![]() ![]() - 750gr ![]() - 150gr ![]() - 75gr ![]() - 1 yumurta - 1,5 tatlı kaşığı tuz - biraz muskat ve karabiber - patates ezici veya benzeri yardımcı bir alet; 1- Patatesleri kabukları ile pişirin ![]() ![]() ![]() 2- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, başparmak kalınlığında rulolar yapın ![]() ![]() 3- Unlanmış bir çatal ile parçaların iki tarafını bastırın ![]() ![]() Kaynayan tuzlu suda yaklaşık 5 dakika haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() 5- Pişen ve suları süzülen gnocchileri teflon bir tavada 1 kaşık zeytinyağı ile üzerleri altın rengini alana kadar çevirin ![]() Domates sosuyla veya sebzeli yemeklerin yanında servis yapabilirsiniz ![]() Domatesli, mantarlı sos: Bir kutu konserve domates veya 4 tane rendelenmiş domates, 1 soğan, 10-11 tane orta boy mantar, bir fiske şeker, kekik, nane, fesleğen ve 1 çorba kaşığı kadar doğranmış maydanoz ![]() Soğanı yemeklik doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Artan gnocchileri, pişmiş şekilde kapalı bir kapta, buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Kaynak: just cook it ve Für Sie NR ![]() |
![]() |
![]() |
|