![]() |
Herkese Okumak Nasip Olurmu? |
![]() |
![]() |
#1 |
delishhhh
|
![]() Herkese Okumak Nasip Olurmu?Cevremdeki insanlar yaptigim zulumden dolayi benden uzaktilar ![]() ![]() Dediki: Günlerden bir gün Evlenmeyi arzuladım ve bir çocuk sahibi olmayı ![]() ![]() Evlendim ve bir çocuğum oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elimde içki kadehi vardı onu içme isteğiyle doldurmuştum Fatma onu devirdi ![]() ![]() ![]() ![]() Sanki ona bunu yaptıran Allah tı! O büyüdükçe kalbimdeki imanda onunla büyüdü ![]() ![]() ![]() ![]() Ta ki Fatma 3 yaşına basana kadar ![]() ![]() 3 Yaşını bitirdiğinde Fatma öldü!! Ve Malik İbn-u Dinar devam ediyor anlatmaya: Kızım Fatma ölünce durumum vaziyetim eskisinden dahada kötü oldu ![]() ![]() Ve bende çevremdeki müslümanlarda olan ve beni bu büyük üzüntüye karşı dayanmamı sağlayacak sabır yoktu ![]() ![]() Her şey çok kötüye gidiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() "Bugün öyle bi sarhoş olacaksınki daha önce hiç böyle sarhoş olmadın!!" Ve ben o gece içmeye ve sarhoş olmaya azmetmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle bir duruma gelmiştimki rüyalar beni birbirine atıyordu ![]() ![]() Rüyamda kıyamet günündeydim! günes kararmış,denizler ateşe çevrilmiş, Depremler oluyordu durmadan ![]() ![]() İnsanların hepsi kıyamet günündeydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sesler duyuyordum birisi sesleniyordu: Ey Filan oğlu filan!! Cabbara hesap vermeye hadi! Diyordu ![]() ![]() Ve o çağrılan insanın yüzünün rengi simsiyah olmuştu duyduğu o korkudan ![]() ![]() Birçok insan çağrıldı ![]() ![]() ![]() ![]() Ses beni çağırıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() O an çevremdeki o insan kalabalığından kimse kalmamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra bir anda karşımda bir fare gördüm çok büyüktü(devdi), çok vahşi ve çok saldırgandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bende duyduğum korku ve dehşetten dolayı ondan kaçmaya başlamıştım ![]() ![]() Kaçarken bir anda karşımda oldukca yaşlı ve zayıf bir adam gördüm!ve ona seslendim: -AHH!! Beni bu dev fareden kurtar!! Bana dediki:Oğlum Ben çok zayıfım seni ondan kurtaracak gücüm yok ![]() ![]() ![]() Ben onun dediği yöne doğru koşmaya başladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fareyle cehennem arasında sıkışmıştım ![]() ![]() Ve kendi kendime dedimki o an ![]() ![]() Ve koşa koşa bana bu yolu tarif eden o zayıf adama doğru koşmaya başladım ![]() ![]() Çok korkuyordum!!Adamın yanına geri geldim ve ona dedimki: -Allah aşkına beni bu fareden kurtar yalvarırım! Ve yaşlı adam benim halime ağlıyordu ![]() ![]() Bana dediki: Beni görüyorsun ben çok zayıfım güçsüzüm benim seni kurtaracak halim yok ![]() ![]() ![]() Adamın dediği yönde koştum deli gibi ![]() ![]() ![]() ![]() O dağın üstünde bir sürü bebek vardı ![]() ![]() Ve o dağın üzerinde bulunan çocukların hepsi ağlıyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() Diyorlardıki: -Ey Fatmaa!! Babana bakk! Babana Bakkk!! Malik ibn-u Dinar dediki: O an o çocuğun kızım Fatma olduğunu anlamıştım ![]() ![]() Ve o an 3 yaşında ölüpte cennete gitmiş bir kızım olduğuna çok sevinmiştim ![]() ![]() Kızım beni sağ eliyle tuttu ve kurtardı… Ve sol eliyle fareyi itti ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra tıpkı Dünyadayken olduğu gibi onu kucağıma oturttum! Ey Babacığım! Deyip şu ayeti okudu bana: ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله Meali: "İman edenlerin kalplerinin Allah ın Zikrine dönmesinin zamanı gelmedimi ?" Ona dedimki: Kızım ! Bu fare neydi bana anlat!! Dediki: O fare senin dünyada içinde olduğun işlediğin kötü amellerindi ![]() ![]() Ey Babacığımm! Sen bilmiyormusunki Dünyada işlenen ameller Ahirette kıyamet gününde mücessem(cisimlenmiş) olarak karşımıza çıkar!! Ona dedimki: Peki o zayıf adam? Dediki: O Yaşlı ve zayıf adam senin güzel amellerindi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer ben doğmasaydım ve küçük yaşta günahsız olarak ölmeseydim seni bu dehşetten kurtaracak başka bir şey yoktu! O an uykudan ağlaya ağlaya uyandım! Ağzımdan çıkan şu kelimelerle: Evet Allah ım vakti geldi ![]() ![]() Hemen gusül abdesti alıp giyinip camiye koştum sabah namazına! Günahlarımdan arınmak kendime cennet yolunu çizmek ![]() ![]() Camiye girdiğim an imamın okuduğu o ayet!!! Rüyamda kızımın beni kurtardığında okuduğu ayetti!! ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله Meali: "İman edenlerin kalplerinin Allah'ın Zikrine dönmesinin zamanı gelmedimi?" Bunlari yasayan kisi… Tabiinlerin imamlarinin efendisi!! MALiK BiN DiYNAR!!! O insanlar arasinda geceler boyu aglamasiyla bilinirdi… Ve derdiki: Allahim! Kimin cennete girecegini,kimin cehenneme girecegini sadece sen bilirsin! Ben bunlardan hangisiyimm??? Allahimm!!Beni cennet ehlinden eyle! Cehennem ehlinden eyleme! Malik Bin Diynar buyuk bir tovbe etti ![]() ![]() Ve insanlar arasinda soyle meshur oldu: Caminin kapisina giderdi ve insanlara seslenirdi ![]() ![]() Ey asi insanlar ey gunahkar insanlar…Allahiniza donun!!Gafil insanlar… ![]() Ey Allahtan kacan kullar ![]() ![]() Rabbin sana gece gunduz sesleniyorr!Seni cagiriyorr!!! "BANA BIR KARIS YAKLASANA BEN BIR DIRSEK YAKLASIRIM ![]() ![]() ![]() ![]() La ilahe illa ente Subhaneke…Inni kuntu min el-Zalimin(tovbe duasi) Peygamber efendimiz bir hadis-I Serifinde soyle buyuruyor: أن يهدي الله بيدك رجلا واحدا خير لك من الدنيا وما فيها! Meali: "Bir insanin hidayetine vesile olman senin icin dunyadan ve icindeki herseyden hayirlidir" |
![]() |
![]() |
|