Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
nasip, okumak, olurmu

Herkese Okumak Nasip Olurmu?

Eski 04-25-2009   #1
delishhhh

Herkese Okumak Nasip Olurmu?

Cevremdeki insanlar yaptigim zulumden dolayi benden uzaktilar
Dediki:

Günlerden bir gün Evlenmeyi arzuladım ve bir çocuk sahibi olmayı
Evlendim ve bir çocuğum olduAdını Fatma koydumOnu çok sevdimVe Fatma büyüdükçe kalbimdeki imanda onunla büyüdüKalbimdeki isyanda azaldı onunla
Elimde içki kadehi vardı onu içme isteğiyle doldurmuştum Fatma onu devirdidaha yaşı iki bile değildi
Sanki ona bunu yaptıran Allah tı!
O büyüdükçe kalbimdeki imanda onunla büyüdüAllah a yaklaştığım her bir adımda içinde olduğum maasilerden(isyanlardan) uzaklaştım biraz biraz
Ta ki Fatma 3 yaşına basana kadar
3 Yaşını bitirdiğinde Fatma öldü!!

Ve Malik İbn-u Dinar devam ediyor anlatmaya:
Kızım Fatma ölünce durumum vaziyetim eskisinden dahada kötü oldu
Ve bende çevremdeki müslümanlarda olan ve beni bu büyük üzüntüye karşı dayanmamı sağlayacak sabır yoktu

Her şey çok kötüye gidiyorduŞeytan durmadan benimle oynuyorduTa ki o gün geldi ve Şeytan bana dediki:

"Bugün öyle bi sarhoş olacaksınki daha önce hiç böyle sarhoş olmadın!!"
Ve ben o gece içmeye ve sarhoş olmaya azmetmiştimGece boyu içtimiçtim içtimm!!

Öyle bir duruma gelmiştimki rüyalar beni birbirine atıyorduTaki o rüyayı görene kadar:

Rüyamda kıyamet günündeydim! günes kararmış,denizler ateşe çevrilmiş, Depremler oluyordu durmadan

İnsanların hepsi kıyamet günündeydiİnsanlar zümre zümregrup gruptuve ben o insanların arasındaydım
Sesler duyuyordum birisi sesleniyordu:
Ey Filan oğlu filan!! Cabbara hesap vermeye hadi! Diyordu

Ve o çağrılan insanın yüzünün rengi simsiyah olmuştu duyduğu o korkudan
Birçok insan çağrıldı ta ki kendi ismimi duyana kadar
Ses beni çağırıyorduHaydi Cabbara Hesap vermeye!! Diyordu

O an çevremdeki o insan kalabalığından kimse kalmamıştı Kıyamet günüMahşer yeri bomboştu
Sonra bir anda karşımda bir fare gördüm çok büyüktü(devdi), çok vahşi ve çok saldırgandıçok güçlüydüAğzı açık bana doğru koşuyordu
Bende duyduğum korku ve dehşetten dolayı ondan kaçmaya başlamıştım
Kaçarken bir anda karşımda oldukca yaşlı ve zayıf bir adam gördüm!ve ona seslendim:
-AHH!! Beni bu dev fareden kurtar!!
Bana dediki:Oğlum Ben çok zayıfım seni ondan kurtaracak gücüm yokAma şu yönde koş eminim kurtuluşa ereceksin

Ben onun dediği yöne doğru koşmaya başladımDev fare hala arkamdaydı beni kovalıyorduVe karşıma cehennemin ateşi çıktıYüzümde hissediyordum o dehşetli sıcaklığı!!!
Fareyle cehennem arasında sıkışmıştım
Ve kendi kendime dedimki o anBen bu fareden ateşe düşmek içinmi kaçıyorum!!

Ve koşa koşa bana bu yolu tarif eden o zayıf adama doğru koşmaya başladımFarede peşimdeydi gittikçe yaklaşıyordu bana
Çok korkuyordum!!Adamın yanına geri geldim ve ona dedimki:
-Allah aşkına beni bu fareden kurtar yalvarırım!
Ve yaşlı adam benim halime ağlıyordu
Bana dediki:
Beni görüyorsun ben çok zayıfım güçsüzüm benim seni kurtaracak halim yokAma bu sefer şu yönde koş! bu sefer inşallah kurtuluşa ereceksin…

Adamın dediği yönde koştum deli gibiFare hala kovalıyordu bir adım arkamdan koşuyorduBeni ısıracaktı az kalmıştı…Ta ki karşımda o dağı görene kadar…
O dağın üstünde bir sürü bebek vardı
Ve o dağın üzerinde bulunan çocukların hepsi ağlıyorlardıhepside aynı şeyi söyleyerek ağlıyor haykırıyorlardı
Diyorlardıki:
-Ey Fatmaa!! Babana bakk! Babana Bakkk!!

Malik ibn-u Dinar dediki:
O an o çocuğun kızım Fatma olduğunu anlamıştım
Ve o an 3 yaşında ölüpte cennete gitmiş bir kızım olduğuna çok sevinmiştimBeni bu dehşetli korkudan(fareden) kurtarıp Cennete sokacaktı…
Kızım beni sağ eliyle tuttu ve kurtardı…
Ve sol eliyle fareyi ittiben o an korkudan ölü gibiydim

Sonra tıpkı Dünyadayken olduğu gibi onu kucağıma oturttum!
Ey Babacığım! Deyip şu ayeti okudu bana:
ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله

Meali: "İman edenlerin kalplerinin Allah ın Zikrine dönmesinin zamanı gelmedimi ?"

Ona dedimki:
Kızım ! Bu fare neydi bana anlat!!

Dediki: O fare senin dünyada içinde olduğun işlediğin kötü amellerindi Onu sen besledin büyüttün ve onun seni yiyebilecek büyüklüğe sen ulaştırdın!!

Ey Babacığımm! Sen bilmiyormusunki Dünyada işlenen ameller Ahirette kıyamet gününde mücessem(cisimlenmiş) olarak karşımıza çıkar!!

Ona dedimki:
Peki o zayıf adam?

Dediki:
O Yaşlı ve zayıf adam senin güzel amellerindiSen onu böyle zayıf böyle güçsüzböyle çaresiz bıraktın onu kendi haline ağlattın!!!Seni kurtarmasına izin veremiyecek duruma sen koydun!
Eğer ben doğmasaydım ve küçük yaşta günahsız olarak ölmeseydim seni bu dehşetten kurtaracak başka bir şey yoktu!

O an uykudan ağlaya ağlaya uyandım!
Ağzımdan çıkan şu kelimelerle:
Evet Allah ım vakti geldiEvet Allahımmmmmm vakti geldii!!

Hemen gusül abdesti alıp giyinip camiye koştum sabah namazına! Günahlarımdan arınmak kendime cennet yolunu çizmek tövbe etmek Allah'a yalvarmak içinnn…
Camiye girdiğim an imamın okuduğu o ayet!!!
Rüyamda kızımın beni kurtardığında okuduğu ayetti!!

ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله

Meali: "İman edenlerin kalplerinin Allah'ın Zikrine dönmesinin zamanı gelmedimi?"

Bunlari yasayan kisi…
Tabiinlerin imamlarinin efendisi!!
MALiK BiN DiYNAR!!!

O insanlar arasinda geceler boyu aglamasiyla bilinirdi…

Ve derdiki:
Allahim! Kimin cennete girecegini,kimin cehenneme girecegini sadece sen bilirsin!

Ben bunlardan hangisiyimm???

Allahimm!!Beni cennet ehlinden eyle! Cehennem ehlinden eyleme!

Malik Bin Diynar buyuk bir tovbe etti
Ve insanlar arasinda soyle meshur oldu:

Caminin kapisina giderdi ve insanlara seslenirdiderdiki:

Ey asi insanlar ey gunahkar insanlar…Allahiniza donun!!Gafil insanlar…Allahiniza donunn!!!

Ey Allahtan kacan kullarAllahiniza donunn!

Rabbin sana gece gunduz sesleniyorr!Seni cagiriyorr!!!

"BANA BIR KARIS YAKLASANA BEN BIR DIRSEK YAKLASIRIMBANA BIR DIRSEK YAKLASANA BEN BIR KULAC YAKLASIRIM…BANA YURUYRNE BEN KOSARIMM!!

La ilahe illa ente Subhaneke…Inni kuntu min el-Zalimin(tovbe duasi)

Peygamber efendimiz bir hadis-I Serifinde soyle buyuruyor:

أن يهدي الله بيدك رجلا واحدا خير لك من الدنيا وما فيها!

Meali:
"Bir insanin hidayetine vesile olman senin icin dunyadan ve icindeki herseyden hayirlidir"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com