|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
cevapları, hayvancılık, soruları, test, türkiyede |
![]() |
Türkiyede Hayvancılık Test Soruları Ve Cevapları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkiyede Hayvancılık Test Soruları Ve CevaplarıTürkiyede Hayvancılık Test Soruları ve Cevapları 1 ![]() A) Tiftik keçisi en çok İç Anadolu’da yetiştirilir ![]() B) Mera hayvancılığı giderek azalmaktadır ![]() C) Küçükbaş hayvancılık daha yaygındır ![]() D) Hayvan sayısı yönünden Avrupa’da baştadır ![]() E) Hayvanlarımızın et ve süt verimi yüksektir ![]() 2 ![]() ![]() ![]() A) Kısa ömürlü, kısa boylu bozkırların yaygın ![]() B) Engebenin ve ortalama yükseltinin fazla olmasına C) Dokuma endüstrisinin büyük oranda yün ve tiftiğe … ![]() ![]() D) Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin zahmetli ………olmasına E) Küçükbaş hayvanların et ve sütünün daha değerli ………olmasına 3 ![]() A) Yem bitkileri üretiminin arttırılması B) Üreticilerin kredilerle desteklenmesi C) Mera hayvancılığının teşvik edilmesi D) Hayvan soylarının ıslah edilmesi E) Hayvansal ürünler sanayinin geliştirilmesi 4 ![]() A) Yer şekillerinin engebeli, toprakların kıraç olması B) Yağışın bol,yağış rejiminin düzenli olması C) Yazların sıcak geçmesi, kış yağışlarının fazla olması D) Toprakların mineral bakımından zengin olması E) Özellikle orman bakımından çok zengin olması 5 ![]() A) Hayvan ırklarının ıslahı B) Yem üretiminin arttırılması C) Üreticilerin desteklenmesi D) Ahır hayvancılığın özendirilmesi E) Otlak alanlarının genişletilmesi 6 ![]() ![]() Aşağıdakilerden hangisi bu duruma yol açan etkenlerden biridir? A) Tarım alanlarının sınırlı olması B) Yer şekillerinin çok engebeli olması C) Diğer hayvancılık faaliyetlerinin zahmetli oluşu D) Yer şekillerinin ve iklimin uygun oluşu E) Et ve süt veriminin fazla oluşu 7 ![]() ![]() Buna göre aşağıdaki bölümlerin hangisinde küçük baş hayvancılık daha az yapılır? A)Konya Bölümü B)Orta Fırat Bölümü C)Erzurum-Kars Bölümü D)İç batı Anadolu Bölümü E) Ergene Bölümü 8 ![]() A) Tiftik keçisi B) Sığır C) Kıl keçisi D) At E) İpek böceği 9 ![]() A) Antep fıstığı B) Çay C) Ay çiçeği D) Şeker pancarı E) Buğday 10 ![]() ![]() Bunun temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir? A)Yaz yağışlarının fazla olması B)Sulama imkanlarının gelişmiş olması C)Geniş düzlüklerin olması D)Yükseltinin ve eğimin fazla olması E) Tarım topraklarının verimli olması 11 ![]() ![]() Bu eşleşmelerden hangisi yanlıştır? Hayvan türü Yaygın olarak yetiştiği yer A) Sığır Erzurum-Kars Bölümü B) Koyun İç Anadolu Bölgesi C) Kıl keçisi Karadeniz Bölgesi D) Tiftik keçisi İç Anadolu Bölgesi E) İpek böceği Güney Marmara Bölümü 12 ![]() A) Koyun B) Arı C) Manda D) Tavuk E) İpek böceği 13 ![]() A) İç Anadolu B) Marmara C) Doğu Anadolu D) Karadeniz E) Akdeniz 14 ![]() A) Mısır B) Çay C) Fındık D) Buğday E) Şeker pancarı 15 ![]() ![]() Aşağıdakilerden hangisi bu durumun ortaya çıkmasında en büyük etkiye sahiptir? A)Çok emek gerektirmemesi B)Ekonomik değerinin yüksek olması C)Arı ürünlerine olan ihtiyacın artması D)İklim şartlarından daha az etkilenmesi E) Besin değerinin yüksek olması 16 ![]() ![]() Bu durumun nedeni aşağıdakilerden hangisidir? A)Tavuğun ticari değerinin yüksek olması B)İklim şartlarının elverişli olması C)İş gücüne fazla ihtiyaç duyulması D)Büyük tüketim merkezlerine yakın olması E)Kentlerdeki işsiz insanlara iş kapısı olması 17 ![]() A)Kum motorlarının balık yuvalarını bozması B)Açık deniz balıkçılığının yapılması C)Kaçak ve zamansız avlanmaların yapılması D)Balıkçı teknelerinin küçük ve yetersiz olması E)Denizin sanayi ve yerleşim atıkları ile kirletilmesi 18 ![]() A) Soğuk denizlere ve okyanuslara uzak olması B) Su ürünlerini değerlendirme tesislerinin yetersiz ……… ![]() C) Kıyılarımızın temizliğine yeterince özen ………gösterilmemesi D) Bazı kıyılarımızın deniz turizmine ayrılmış olması E) Yanlış balık avlama yöntemlerinin yapılıyor olması 19 ![]() ![]() Karadeniz’de balıkçılığın gelişmesinde; I ![]() II ![]() III ![]() IV ![]() V ![]() Gibi faktörlerden hangisinin etkisi daha çoktur? A) I ve III B)Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) IV ve V 20 ![]() ![]() Aşağıdaki tarım ürünlerinden hangisi için bu durum söz konusu olamaz? A) Burçak B) Buğday C) Fındık D) Çavdar E) Şeker pancarı Soru 21 ![]() ![]() Aşağıdakilerden hangisi ormanlarımızın doğrudan katkılarındandır? A)Barajların ömrünü uzatması B)İklim üzerindeki etkileri C)Hammadde temin etmesi D)Doğal afetleri önlemesi E)Dinlenme imkanları sunması Cevap Anahtarı 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 E A C A E D C A B A C E B D B D B D E C C |
![]() |
![]() |
|