![]() |
Üniversitede Ameliyatta Yanlış Bilinen |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() Üniversitede Ameliyatta Yanlış Bilinen![]() ÜNİVERSİTEDE AMELİYATTA YANLIŞ BİLİNEN Prof ![]() ![]() ![]() Gaziantep Üniversitesi Kalp-Damar Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() Üstünsoy, tıp fakültesi öğrencilerinin, öğretim üyesinin yanında dolaşarak, onunla birlikte tedaviyi izlemek zorunda olduklarını, ancak hastaların tedavisini doktorların yaptıklarını belirtti ![]() ''Öğrenciler hastaya elini vuramaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üstünsoy, tıp fakültelerinde hastanın muayenesi ve tedavisinin yetkili doktorlar tarafından yapıldığını, öğrencilerin ise bu aşamaları izleyerek eğitimlerini sürdürdüklerini bildirdi ![]() -''DOKTORDAN YARDIM ALMAK EN SON DÜŞÜNÜLÜYOR''- Sağlıkla ilgili halk arasında bir çok yanlış inanışın olduğunu anlatan Üstünsoy, kişinin işlerini profesyonel insanlarla çözmek yerine, yakınındaki insanlarla çözmeye çalıştığını, bu durumun hastalığa geç teşhis konmasına neden olduğunu ifade etti ![]() Kişide herhangi bir hastalık ortaya çıktığında bunu profesyonel bir bakış açısı içinde hekimlerle çözmek yerine, her şeyden önce yakın aile ve komşularla kontak kurup bu tür bir rahatsızlıklarının olup olmadığını sorguladıklarını dile getiren Üstünsoy, şöyle konuştu: ''Bu toplumsal bir yapı ve eğitimle ilgili bir şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir başka yanlışlığın hastalığın tedavisinde ortaya çıktığını, hastanın, doktorun her şeye çare bulduğunu sandığını, sıfır hata payıyla tedavinin gerçekleşmesini istediğine dikkati çeken Üstünsoy, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Doktor bir kere her şeyden önce taraf, ama hastalıktan taraf değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -ONA UYGULADIĞIN TEDAVİYİ BANA DA UYGULA- Hastaların zaman zaman aynı hastalık nedeniyle başka bir hastaya uygulanan tedavinin kendisine de uygulanmasını istediğini, ancak, her hastanın vücut yapısının farklı olabildiğini ve tedaviyi bu yapının belirlediğini bildirdi ![]() Üstünsoy, bu nedenle hasta yanlış tedavi edildiği inancına kapılabildiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: ''Kalp-damar hastası olan iki insan farklıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Farklı tedavi seçenekleri var ![]() ![]() ![]() ![]()
|