![]() |
Kekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kekler![]() AYVALI TURTA: 3 ayva 1 su b ![]() 2 su b ![]() 1 çay b ![]() 2, karanfil Kreması için: 1 paket labne p ![]() 1 su b ![]() 3 çorba k ![]() Cevizli Tart Tabani Icin: 125 gr tereyağı 1 yumurta 1 tatlı k ![]() 2 su b ![]() 4 çorba k ![]() 2 çorba k ![]() 1 çay k ![]() HAZIRLANIŞI: Tart hamuru için karıştırma kabına 125 gr ![]() tereyağını alın ![]() vanilya,2 su bardağı un,toz şeker,kabartma tozu ince çekilmiş ceviz ilave edip bir hamur elde edin ![]() Tart kalıbına hamuru boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin ![]() Üstü için 3 adet ayvayı soyun ve elme dilimden daha ince olarak ayvaları dilimleyin ![]() ![]() Üzerine 1 su bardağı su,1 çay bardağı toz şeker,2 karanfil 2 su bardağı vişne suyu ile ayvaları pişirin ![]() Tartın kreması için karıştırma kabına 1 su bardağı kremayı alın mikserle çırpın ![]() peynir ekleyerek çırpıp bir krema elde edin ![]() Tart hamrunu fırından çıkartın üzerine kremadan sürün ![]() Üzerine pişen ayvaları dizin ![]() servis edin ![]() SÜRPRİZLİ KREMALI KEK: 3 yumurta 1 su b ![]() 1 su b ![]() 1 su b ![]() 2 çorba k ![]() 1 p ![]() 2,5 su b ![]() Kreması için: 3 su b ![]() 1 su b ![]() 3 çorba k ![]() 1 p ![]() 1 p ![]() üzeri için 50 gr ![]() hindistan cevizi HAZIRLANIŞI: Keki için karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın ![]() ilave edip mikserle çırpın ![]() 1 su bardağı süt ve 2 çorba kaşığı kakao ekleyip tekrar çırpın ![]() ![]() kabartma tozu ekleyerek karıştırın ![]() ![]() Önceden sıtılmış 170 derecelik fırında pişirin ![]() Kreması için tencerye 3 su bardağı sütü alın ![]() Üzerine 1 su bardağı toz şeker,3 çorba kaşığı un 1paket vanilya ekleyip karıştırarak pişirin ![]() Krema soğuduktan sonra üzerine 1 paket labne peynirini ilave edin ![]() Kek piştikten sonra üst kapak kısmını kesin ![]() Kekin içini boşaltın ve içine kermayı boşaltın ![]() Üzerine tekrar kestiğniz kapağı kapatın ![]() Servis tabağına ters çevirin ![]() bitter çikolata ekleyin ![]() serperek servis edin ![]() ANANASLI KEK · ![]() MALZEMELER: 4 yumurta 1 ![]() ![]() 1 su b ![]() 1 çay b ![]() 100 gr ![]() 1 p ![]() 1 p ![]() alabildiği kadar un 1 çay b ![]() 1 adet ananas vanilya sosu için: 1,5 su b ![]() 1 çay b ![]() 1 yumurta sarısı 1 çorba k ![]() 2 p ![]() HAZIRLANIŞI: yumurtalar karıştırma kabına kırılır ![]() ![]() mikserle yüksek devirde 4-5 dakika çırpılır ![]() tereyağı, sıvıyağ,süt eklenir çırpılmaya devam edilir ![]() tozu ve vanilya eklenir ![]() hamuru hazırlanır ![]() ![]() hamur kek kalıbına alınır ![]() biraz bastırarak ananasların içe doğru girmesi sağlanır ![]() fırında ilk olarak 170 dercede 30 dk daha sonra ısısı düşürülerk pişirilir ![]() ![]() tencereye alınır üzerine şeker ve vanilya eklenir ![]() sosu bağlamak için,nişasta ve yumurta sarısı çırpılır ![]() karıştıra tencereye eklenir ![]() ![]() çıkarılır ananaslar üste gelecek şekilde servis tabağına alınır ![]() sos ile servis yapılır ![]() ![]() VİŞNELİ BROVNİ: 180gr bitter çikolata 1 su b ![]() 100 gr tereyağı 3 yumurta 1 tatlı k ![]() 1 tatlı kaşığı kahve alabildiği kadar un 1 kase vişne HAZIRLANIŞI: Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ![]() ![]() Yumurtaları şekerle çırpın ![]() ![]() çikolata karışımını da ekleyin ![]() ![]() En son vişneden üzeri için biraz ayırıp diğerlerini hamura ekleyip karıştırın ![]() boşaltıp ayırdığınız vişnelerle üzerini süsleyin ![]() kalacak şekilde pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() BULGUR KEKİ: 1,5 su b ![]() 250 gr kıyma 2 çorba k ![]() 2 soğan 3 yumurta 4 çorba k ![]() 5 çorba k ![]() 1,5 su b ![]() 1 çay b ![]() 1 p ![]() tuz, karabiber, kimyon HAZIRLANIŞI: Bulgurun üzerine sıcak su koyup iyice kabartın ![]() ![]() İçine tuz ve bolca baharat ekleyin ![]() ![]() cevizi,kabartma tozunu ekleyin ![]() ekleyin ![]() ![]() tepsiye boşaltıp düzeltin ![]() ![]() kaşar peyniri rendesini de üzerine alın ![]() ![]() ![]() sevenler için güzel bir alternatif ![]() ![]() CEVİZLİ İNCİR DİLİMLERİ: 1 su b ![]() 1 su b ![]() 2 su b ![]() yarım p ![]() 1 p ![]() 1 su b ![]() 100 gr tereyağı 100 gr margarin 2 yumurta üzeri için: 1 su b ![]() HAZIRLANIŞI: Önce tereyağı ve margarini esmer şekerle çalıştırın ![]() ![]() sıcak suda yumuşatılmış incirleri doğrayın ![]() ![]() tozu ve unu ilave edin ![]() ![]() cevizleri dizip 170 derecede pişirin ![]() ![]() ama içi yumuşacık kalacak ![]() ![]() ananaslı kekden sonraki favorimiz bu nefis dilimler ![]() ![]() ![]() ANANAS KEKİ: 200 gr tereyağı 2 su b ![]() 1 su b ![]() 4 yumurta 1 su b ![]() 1 p ![]() 1 p ![]() 1 tane ananas alabildiği kadar un HAZIRLANIŞI: Tereyağını ve toz şekeri karıştırma kabında çırpma teliyle çırpın ![]() ![]() Üzerine tek tek yumurtaları kırıp telle çırpın ![]() ![]() tozunu ve vanilyayı ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kek malzemesi oldukça fazla çıkıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bademin, tereyağının, ananasın tadlarını ayrı ayrı hissediyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O zaman dilim başına 10 gr tereyağı düşüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ESMERİM: 2 su b ![]() 200 gr ![]() 2 yumurta 1 p ![]() 1 fiske tuz alabildiği kadar un üzeri için: 100 gr ![]() 1 su b ![]() HAZIRLANIŞI: Önce şeker ve yağı iyice çırpın ![]() ![]() ![]() Koyu tahin kıvamında olan hamuru yağlanmış fırın kabına boşaltıp 180 derecede içi yumuşak kalacak şekilde pişirin ![]() ![]() bıçakla üzerine sürün ve iri parçalanmış ceviz serpin ![]() ![]() brovni gibi ama daha da lezzetli bir tatlı ![]() |
![]() |
![]() |
|