Makarnalar |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
MakarnalarZEYTİNLİ MAKARNA ![]() MALZEMELER: 1 paket makarna 1 çorba k salça1 su b siyah zeytin1 domates beyaz peynir 3 sap yeşil soğan 2 diş sarımsak Kekik, nane, fesleğen zeytinyağı tuz HAZIRLANIŞI: ilk olarak bir paket makarna haşlanır makarnalar haşlanırkensosu hazırlanır bunun için; bir tavada salça ve zeytinyağıkavrulur yeşil soğanlar, sarımsak ve domates doğranarak eklenir istenen miktarda kekik, nane ve feslağan de eklenerek sotelenir tuzu ayarlanır haşlanan makarnalar süzülerekbir kaba alınır üzerine sosu gezdirilir en üstü de rendelenmiş beyaz peynirle kaplanır akdeniz usulü çok hafif bir makarna tarifi![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NAPOLİTAN SOSLU SPAGETTİ: 1 paket spagetti baharatlı spagetti peyniri 1 çorba k salça4 diş sarımsak 3 domates fesleğen zeytinyağı tuz,karabiber HAZIRLANIŞI: Tencereye kaynamış olan suyu alın ve 1 paket spagettiyi üzerine ekleyip makarnayı haşlayın ![]() 3 adet domatesi yemeklik doğrayın ve tavaya alın Üzerine 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin![]() Sarımsakları ince olarak kesin ve tavaya ilave edin Üzerine biberiye,fesleğen,tuz,karabiberialve edin ![]() Haşlanmış olan spagettiyi süzgeçten geçirip domtesli sosa ilave edin ![]() Servis tabağına domates soslu spagettiyi alın üstüne baharatlı spagetti peyniri veya çeşitli peynirler ile servis edin ![]() ![]() MİLFÖY ÇANAĞINDA KÖFTE: yarım p mantı makarna1 su b bezelye3 domates 250 gr kıyma 1 kuru soğan kurutulmuş ekmek köfte baharı,tuz milföy hamuru 1 yumurta süslemek için: fesleğen HAZIRLANIŞI: Makarnayı haşlayıp bir kenara alın Diğer tarafta kıyma,1 soğan rendesikurutulmuş ekmek ,yumurtanın akı ve baharatla misket büyüklüğünde köfteler yapın ![]() Üzerine biraz un serpip tavada yarı kıvamda kızartın Domatesi küp doğrayın Sıvıyağdasoteleyip bezelye ile karıştırın Milföy çanağı için kelepçeli kalıbınızın büyüklüğüne göre(biz 10 tane kullandık)milföy yapraklarını kare şeklinde yan yana getirip merdane yardımı ile büyütüp yuvarlak olarak kesin Kalıbınızın içine yerleştirip kenarlarını kesin![]() Rengi sararana kadar pişirin İçine makarna,domatesli sos karışımını doldurun Üzerinekızarttığınız köfteleri yerleştirip 10 dakika daha fırında tutun Kalan milföy parçalarınıtekrar birleştirip yuvarlak bir parça kapak yapın Kapağın üstünü yine hamurlarla süsleyipüzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişirin Fırından çıkan milföy çanağının üzerinebu kapağı kapatarak sıcak servis yapın Gerçekten de çok şık bir sunum![]() ![]() SEBZELİ MAKARNA KUBBESİ: yarım p makarna3 patlıcan 2 kabak 3 domates 1 çay b bezelye100 gr kaşar peyniri 1 çorba k tereyağısıvıyağ tuz,karabiber üzeri için: taze fesleğen 1 domates HAZIRLANIŞI: İlk olarak yarım paket makarnayı haşlayın Patlıcanları uzunlamasına kesin teflon tavada az yağda kızartın Kabakları yuvarlak olarak kesin ve patlıcandan sonra az yağdakızartın Domatesleri küp şeklinde kesin ve tavaya alın üzerine taze fesleğen ekleyin,1 çay bardağı bezelye ilave edin ve bir sos kıvamı oluşturun Haşlanmış makarnayı sosun içine ilave edin Kek kalıbını yağlayın ve ilk olarak patlıcanları uç ksımları açıkta kalacak şekilde dizin Makarnalı karışımın bir kısmını içine alın üzerine kaşar peynir rendesi ilave edinüzerine kabakların bir kısmını ekleyin ve bu işlemi sırasıyla malzemeler bitene kadar yapın ve üst kısmını patlıcanların ucu ile kapatın Önceden ıstılımş fırında 15 yada 20 dakika pişirin Fırından çıktıktan sonra kalıbınızı ters çevirip domates dilimleri ile servis edin![]() ![]() KIYMALI KUŞ YAVASI: yarım p makarna250 gr kıyma 2 soğan 4 domates 2 sivri biber 1 tutam fesleğen zeytinyağı 1 su b kaşar peyniri rendesituz,karabiber HAZIRLANIŞI: Uzun erişte şeklindeki makarnayı haşlayın Diğer tarafta sıvı yağda soğan ve kıymayıkavurun üzerine domates ve biberleri küp doğrayarak ilave edin En son tuz ve baharatların ardından bir tutam fesleğeni elinizle parçalayarak ilave edin Haşladığınız makarnaları süzüp bir fırın kabına alın çatalla çevirerek kuş yuvası gibi bir şekil verin![]() Yuvaların ortasına kıymalı harcı paylaştırın Birer tutam kaşar peyniri rendesi koyup fırındakaşar peyniri eriyinceye kadar tutup sıcak servis yapın ![]() ![]() HELLİM PEYNİRLİ MAKARNA:3 dakika 1 paket makarna 2 biber 1 kırmızı biber 2 domates 250 gr hellim peyniri 2 çorba k zeytinyağı 2 diş sarımsak 2 çorba k dövülmüş ceviz Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI: Makarnayı az su ile çektirerek pişirin Diğer tarafta sıvıyağda dometes,biber,sarımsakları soteleyin Hellim peynirlereni tavada yağsız bir şekilde kızartın Pişen makarnanın üzerinebiberli domates sosu dökün Karıştırıp servis tabağına alın üzerine kızarmış peynirleri dizin![]() En son dövülmüş cevizleri serperek sıcak sıcak servis yapın ![]() ![]() SOSİSLİ DOMATESLİ MAKARNA: yarım p burgu makarna4 sosis 1 su b kaşar peyniri rendesizeytinyağı fesleğen tuz,kekik,kırmızı biber HAZIRLANIŞI: Sosisleri verev şeklinde kesin Tencereye zeytinyağını ekleyip üzerine sosisleri ilave edip1 yada 2 dakika soteleyin üzerine yarım paket olan burgu makarnayı ekleyin ve tekrar sotelyin üzerine kırmızı biberi ilave edin ve baharatlarını da ekleyip makarnaların üzerine sıcak su ilave edin pişirin Suyunu çektirin Fırın kabına yarısını boşaltın Üzerine rende kaşar serpin Tekrar makarnanın yarısını boşaltın Kalan kaşar rendesini ve domates püresini ve fesleğeni ekleyin 180 derecelik fırında makarnayı üzeri kızarana kadar pişirin![]() Lezzeti mi:TEK KELİME İLE NEFİS ![]() ![]() Bu kadar az malzeme ile bu lezzeti yakalamak olağanüstü![]() Çocuklarınız çok seveceği bir makarna![]() ![]() ![]()
|
|
|
|