Hamur Tatlıları |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Hamur TatlılarıHAMUR TATLILARI ![]() BUMBADA: 250 gr margarin 1 çay b pudra şekeri 2 yumurta 1 çay b sıvıyağ3 çorba k kakao 1p kabartma tozu 1p vanilya alabildiği kadar un iç harcı için: 1 taze hindistan cevizi 1 çay b tozşekerüzeri için: 1 su b tozşeker2 su b suHAZIRLANIŞI: 250 gr oda sıcaklığındaki margarini elinizle iyice yumuşatın Üzerine yumurtayı kırın Pudraşekerini,sıvıyağı ekleyin Kakaoyu da ekleyip karıştırın En son 4 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin Yumuşak bir hamur hazırlayın Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın İçlerine taze hindistan cevizi rendesi,tozşeker ve bir yumurta akını karıytırıp içlerine bir tutam koyup içli köfte gibi kapatın İstersenizyuvarlayın isterseniz yumurta şekli verin Biraz zorlanabilirsiniz çünkü un kurabiyesi hamuru gibi kırılan bir hamur Şekil verdikten sonra tepsiye dizin ve 175 derecede pişirin Daha sonra soğuk şekerli suyu üzerine dökün![]() Nefis bir tatlı ![]() Blog arkadaşımız sevilcedeninciler e teşekkürlerimizle![]() ![]() ![]() ![]() MUZLU SARAY REVANİ: 2 su b un1 su b tozşeker4 yumurta 1 p vanilya1 p kabartma tozu2 muz 1 su b marmelat1 su b fındık şerbeti için: 2 5 su b tozşeker3 su b su1 dilim limon HAZIRLANIŞI: Önce şerbetini hazırlayıp soğutun Daha sonra karıştırma kasesine yumurtaları ve şekeri alıp iyice çırpın![]() Üzerine unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye veya silpada dökün Rulo pasta gibi tepsiye iyice yayın 180 derecede çok kuruyup sertleşmeden hafif kızarınca alın![]() Hemen rulo yapın Bu şekilde ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ruloyu açıp heryerine marmelat sürün Üzeriniirice parçalanmış fındığı serpin Muzları yan yana bütün olarak yerleştirip yeniden rulo yapın İki parmakeninde dilimlere kesip servis tabağına alın Şerbeti yavaş yavaş emdirerek heryerine dökün Kaymakla daservis edilebiliner Görünümü kadar tadı da güzel nefis bir tatlı![]() ![]() ELMALI BAKLAVA: 2 yumurta 1 çay b sıvıyağ1 çay b yoğurt1 çay b süt1 çorba k sirkealabildiği kadar un 1 fiske tuz açmak için: nişasta üzeri için: 200 gr tereyağı iç harcı için: 4 adet elma 1 çay b tozşeker1 su b fındık1 tatlı k tarçınşerbeti için: 3 5 su b tozşeker3 5 su b suHAZIRLANIŞI: Karıştırma kasesine yumurtaları kırın Üzerine sirkeyi, sütü, yoğurdu,sıvıyağı koyup karıştırın Bir fiskede tuz ekleyin üzerine alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Küçük bezelere kesin Bizim hamurumuzdan 36 beze çıktı Siz 40 beze de yapabilirsiniz önce bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın![]() Daha sonra aralarına nişasta koyarak yarısını üst üste koyup bir kerede tepsi büyüklüğüne kadar açın ![]() Geri kalan 18 bezeyi de aynı şekilde açın 18 bezeden oluşan yufkayı tepsiye alın Üzerine şekerle pişirdiğiniz tarçın eklenmiş elmayı serin![]() Onun üzerine ceviz ve fındık (dövülmüş)serpin Diğer yufkayı da üzerine kapatın Baklava dilimi şeklinde kesin![]() üzerine eritilmiş tereyağını sıcak sıcak dökün 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin İlk sıcaklığı çıktıktan sonraşerbetini ılık olarak dökün ![]() ![]() LİMONLU LOKMA: 1,5 su b un1 limon 4 yumurta 1 çorba k tozşeker1 p kabartma tozuüzeri için: tarçın şerbeti için: 3 su b tozşeker3 su b su1 limon HAZIRLANIŞI: Kasenin içine yumurtaları kırın Tozşekerle çırpın Başka bir kaseye limonu rendeleyin ve suyunu sıkın![]() Limonların üzerine kabartma tozu ile karıştırılmış unu koyun Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın![]() Koyu tahin kıvamına gelince tatlı kaşığı ile kızgın yağda kızartın Soğuttuğunuz şerbete alın Şerbette 5 dakikatutup servis tabağına alın Şerbetin içindeki limon suyu ile lokma hem çok lezzetli ve hem de çok hafif![]() Üzerine tarçın döküp ılık yemeyi tavsiye ediyoruz
|
|
|
|