![]() |
Salatalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() SalatalarISPANAKLI SALATA ![]() MALZEMELER: 250 gr ![]() yarım baget ekmek 4 diş sarımsak zeytinyağı peynir sosu için: domates kurusu siyah zeytin yeşil zeytin HAZIRLANIŞI: İlk olarak baget ekmeği verevine kesilir ![]() sarımsaklar ezilerek bir kaba alınır ![]() ![]() ekmeklere sürülür üzerine peynir ince yerinden rendelenerek konur ![]() verilir ![]() ![]() kurusu bir süre suda bekletilir ![]() ![]() kurusu ve zeytinler kokoreç gibi kıyılır ![]() ve karıştırılır ![]() üzerine konularak servis yapılır ![]() BULGURLU YEŞİL MERCİMEK SALATASI ![]() BULGURLU YEŞİL MERCİMEK SALATASI: 1 su b ![]() 1 su b ![]() 4 sap yeşil soğan 1 haşlanmış havuç 1 tutam maydanoz 1 kırmızı biber 1 tutam taze nane 1 tutam taze reyhan zeytinyağı limon tuz,pul biber HAZIRLANIŞI: Yeşil mercimeği haşlayın ![]() Bulguru bir kaba alın üzerine sıcak su ekleyin ve üzerini kapakla kapatıp şişmesini sağlayın ![]() Servis tabağına şişen bulgurları alın ![]() ince kesilmiş taze soğanları ilave edin ![]() olan havucu küp şeklinde kesin ve servis tabağına alın ![]() Kırmızı biberi alın ![]() ![]() Haşlanmış olan yeşil mercimeği ekleyin servis tabağına ![]() Üzerine limon,tuz ve zeytinyağı ekleyerek servis edin ![]() GÜZ SALATASI ![]() MALZEMLER: 1 pırasa 1 kuru soğan 1 havuç yarım kg patates 1 kase yoğurt 2 çorba k ![]() yarım demet maydanoz 4 tane salatalık turşusu limon suyu zeytinyağı,tuz HAZIRLANIŞI: Güz salatası için ilk olarak patatesler haşlanır ![]() bir tavada pırasalar ve kuru soğan doğranarak sotelenir ![]() patatesler ezilir ![]() alınarak karıştırılır ![]() ![]() ve mayonez çırpılarak konur ![]() yoğurt karışımının kenarlara da dökülmaesi sağlanır ![]() havuçlar rendelenerek sotelenir ![]() gezdirilir ![]() ![]() güz günleri için kat kat lezzetli bir salata ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SEBZELİ PİRİNÇ SALATASI ![]() SEBZELİ PİRİNÇ SALATASI: 1 su b ![]() 100 gr ![]() 2 çorba k ![]() 2 çorba k ![]() 1 havuç 5 adet salatalık turşusu 2 sap taze soğan maydanoz limon suyu sıvıyağ tuz HAZIRLANIŞI: Pirinci haşlayın ![]() ![]() Karıştırma kabına haşlanmış pirinci alın ![]() Üzerine bezelye,mısır,salatlık turşusu, ince doğranmış taze soğan ve maydonozu mantarı ve haşlanmış olan havucu ilave edin ![]() Karışımı kaşıkla karıştırın ![]() salatayı alın ![]() KABAK SALATASı ![]() KABAKLI SALATA: 2 kabak 2 domates 1 salatalık 2 sap taze soğan nar ekşisi zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Kabakları yuvarlak oalark kesin ve az sıvıyağda soteleyin ![]() ![]() küp kesilmiş domates ve salatağı alın ![]() taze soğan ilave edin ![]() ile servis edin ![]() EKMEKLİ SEBZE SALATAS ![]() EKMEKLİ SEBZE SALATASI: 1 paket kızarmış ekmek 3 patlıcan 2 domates 2 su b ![]() 1 diş sarımsak 3 kırmızı közlenmiş biber zeytinyağı 1 çorba k ![]() tuz, karabiber, kekik, pul biber taze nane HAZIRLANIŞI: Patlıcacaları,domatesleri ve kırmızı biberleri közleyin ![]() Kızarmış ekmekleri dikdörtgen bir kalıba dizin ![]() Patlıcanları küp şeklinde kesin ![]() biberleri de kesip parçalayıcıdan geçirip bir sos elde edin ![]() ![]() Sarımsağı ince olarak kıyın ve 2 su bardağı yoğurtla karışıtırın ![]() Patlıcanları üzerine yoğurdu ilaev edin ![]() sosu da yoğurdu üzerine dökün ![]() süsleyerek servis edin ![]() ANNEME SALATA ![]() ANNEME SALATA: 1 kase haşlanmış buğday 1 çay b ![]() 1 kase soya filizi 1 kase ceviz tulum peyniri nar ekşisi zeytinyağı tuz HAZIRLANIŞI: karıştırma kabına haşlanmış 1 kase buğday, 1 çay bardağı yeşil mercimek alınır üzerine nar ekşisi dökülür ve karıştırılır ![]() bu karışım servis tabağına alınır, üzerine arzuya göre tulum peyniri ilave edilir daha sonra 1 kase soya filizi katılır ![]() en üste de cevizler serpilir, zeytinyağı ve tuzu da eklenerek servis yapılır ![]() ![]() TOK TUTAN SALATA: 2 domates 2 salatalık 2 sivri biber 2 haşlanmış yumurta 50 gr ![]() 100 gr beyaz peynir tane mısır taze nane,reyhan yeşil soğan zeytinyağı,limon suyu süslemek için: turp HAZIRLANIŞI: Bir kaseye domates,sivri biber ve salatalıkları doğrayın ![]() peynirleri ilave edin ![]() ![]() ![]() alıp üzerine haşlanmış yumurta dilimleri koyun ![]() dökün ![]() ![]() taze soğan ve turp ilave etmeyin ![]() ilave edilirse daha da tok tutar ![]() YAZ İÇİN HAFİF BİR SALATA ![]() 3 DAKİKA: 1 tavuk gögsü 1 çay b ![]() 1 çay b ![]() 1 kase haşlanmış makarna 1 kırmızı biber 1 kase yoğurt 2 çorba k ![]() 2 çorba k ![]() atom salata HAZIRLANIŞI: Tavuk gögsünü haşlayın ![]() ![]() ![]() Atom salata yaprakları ile birlikte servis yapın ![]() ![]() ![]() · ![]() MANTAR SALATASI: 1/2 kilo mantar 1 su b ![]() 2 diş sarımsak 3 çorba k ![]() tuz toz kırmızı biber sıvıyağ veya tereyağı HAZIRLANIŞI: Mantarları doğrayın ![]() ![]() Mantar ılındıktan sonra üzerine sarımsaklı mayonezli yoğurdu dökün ![]() kıyılmış maydanoz ile süsleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|