![]() |
Sevilmek Ve Beğenilmek! |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Sevilmek Ve Beğenilmek!Güzel gözlerini kısarak bakıp soruyor
![]() ![]() ![]() "Ne?" "Sevgilinin seni beğendiğinden, takdir ettiğinden emin olamamak!" "Olur mu canım" diyorum saflığa vurarak; "Seven kişi beğenir de! ![]() ![]() Gülüyor ![]() ![]() "Bunlar işin cilalı yanı!" diyor; "Gerçekte öyle olmuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onu yeniyetmeliğinden beri tanıyorum ![]() ![]() "N'oluyor peki o zaman?" diye soruyorum ![]() Yüzünü buruşturuyor: "İlişki bir tür mızmızlığa dönüşüyor ![]() ![]() Haklı ![]() ![]() ![]() Ama zor konu! Tehlikeli kavşak! Susmayı tercih ediyorum ![]() Az sonra kahvelerimizi bitirip vedalaşıyoruz ama sözleri zihnimde çınlayıp duruyor ![]() *** Varlığımız bir yumruk gibidir başlangıçta ![]() Yumruğu gevşetip açan; sımsıcak bir avuç kılan şey sevmektir ![]() Sevilmek ise avucun içine bir armağan gibi kondurulan öpücüklerdir ![]() Bir de beğenilmek ve takdir edilmek var ![]() O elin özgüven içinde korkusuzca dünyaya uzanıp tutunmasını sağlayan şey yani ![]() ![]() ![]() Hayır! Dış görüntümüzün beğenilmesinden, davranışlarımızın karşımızdakinin gözünü boyamasından falan söz etmiyorum ![]() Kastettiğim şey sevdiğimiz kişi tarafından dünyadaki varlığımızın "beğenilip" onaylanması ![]() ![]() ![]() Hani ![]() ![]() ![]() Sevgiliden "seni seviyorum" sözünü işittiğimizde mutlu oluruz ya ![]() ![]() ![]() Ama hep eksik bir şey kalır yine de ![]() ![]() ![]() Bir tuhaf boşluk! Ama ne zaman ki sevgili bize "iyi ki varsın" der; daha da önemlisi, ne zaman ki gerçekten böyle hissettiğine inandırır bizi ![]() ![]() Sanki gökten bir projektör tutulur üstümüze ![]() ![]() Sanki varlığımız bir anda aydınlanır ![]() ![]() ![]() Kastettiğim o işte! *** Sevmek, sevilmek isteriz ![]() Hatta çoğu zaman işin kolayına kaçarız; sevmekten çok sevilmek isteriz ![]() Ve elbette, bizim için özel olan kişi tarafından beğenilmek isteriz ![]() Varlığımız onaylansın, değerimiz bilinsin isteriz ![]() ![]() ![]() ![]() Aşkın şarkılara, şiirlere sığındığı ![]() ![]() ![]() Yerini aşka benzetilmeye çalışılan beraberliklerin, flörtlerin, başı sonu belirsiz ilişkilerin aldığı günümüzde sevilmekle beğenilmek; sevmekle değer bilmek her zaman çakışmıyor ![]() Birbirimizi sevdiğimizden emin olduğumuz zamanlarda bile birbirimiz için taşıdığımız değerin ne olduğunu bilemeyişimiz bundan ![]() ![]() ![]() Çünkü öyle bir sosyal hayat yaşıyoruz ki ![]() ![]() ![]() Kimi seversek sevelim, onu değil de sanki hep bir başkasını beğeniyor, bir başkasına değer veriyoruz ![]() Modern zamanlara has sevme sevilme biçimlerinin en yamuk yanı burası ![]() Sonuç ortada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haşmet Babaoğlu
![]() |
|