Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
közlenmiş, patlıcan, soslu

Közlenmiş Soslu Patlıcan

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Közlenmiş Soslu Patlıcan

KÖZLENMİŞ SOSLU PATLICAN

Merhabalar
Yine istemeyerekte olsa arayı açtım galiba benim maratonum hala devam ediyor hatta bu haftadan itibaren daha da yoğunlaştı diyebilirim Siz sevgili dostları ve blogumu fazlasıyla ihmal ettiğimin farkındayım ama inanın dinlenmeye bile vakit bulamıyorum Aslında çokta şikayetci değilim bu durumdan )) Daha sonraki günlerde yoğunluğumun sebebini sonuçlarıyla birlikte ve umarım güzel neticelerin sonucunda paylaşacağım ama şimdilik hemen tarife geçmek istiyorum çünkü 3 tane harika salata tarifim var Üçü de közlenmiş patlıcanla yapılan nefis salatalar Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyor ve tariflerine geçiyorum
İlk olarak hem soğuk hemde sıcak yenilebilen Közlenmiş Soslu Patlıcan Salatası tarifimi veriyorum

MALZEMELER: ( 4 kişilik)
- 4 tane orta boy patlıcan,
- 4-5 tane sivri acı biber,
- 2 tane orta boy domates,
- 1 orta boy soğan (tercihe bağlı),
- 3-4 diş sarımsak,
- maydanoz,
- tuz, karabiber, sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları ocakta yumuşayana kadar közleyin Diğer taraftan soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayıp 4-5 kaşık sıvı yağda pembeleştirene kadar kavurun Kavrulan soğanların üzerine doğranmış biberi daha sonra da domatesleri (isteğe bağlı olarak rendelenebilir) katıp sulu ve hafif acılı bir sos hazırlayın Patlıcanların kabuklarını iyice temizleyip doğrayın ve servis tabağına alın Üzerine tuz, karabiber katıp hazırladığınız sosu üzerine dökün İster sıcak ister soğuk olarak servis edebilirsiniz
NOT: Patlıcanları közlerken aleminyum folyaya sararsanız hem ocağınız kirlenmez, hemde patlıcan folya içinde buharlaşacağı için kısa zamanda ve yumuşak olarak közlenir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com