Közlenmiş Soslu Patlıcan |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Közlenmiş Soslu PatlıcanKÖZLENMİŞ SOSLU PATLICAN Merhabalar Yine istemeyerekte olsa arayı açtım galiba benim maratonum hala devam ediyor hatta bu haftadan itibaren daha da yoğunlaştı diyebilirim Siz sevgili dostları ve blogumu fazlasıyla ihmal ettiğimin farkındayım ama inanın dinlenmeye bile vakit bulamıyorum Aslında çokta şikayetci değilim bu durumdan )) Daha sonraki günlerde yoğunluğumun sebebini sonuçlarıyla birlikte ve umarım güzel neticelerin sonucunda paylaşacağım ama şimdilik hemen tarife geçmek istiyorum çünkü 3 tane harika salata tarifim var Üçü de közlenmiş patlıcanla yapılan nefis salatalar Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyor ve tariflerine geçiyorum İlk olarak hem soğuk hemde sıcak yenilebilen Közlenmiş Soslu Patlıcan Salatası tarifimi veriyorum MALZEMELER: ( 4 kişilik) - 4 tane orta boy patlıcan, - 4-5 tane sivri acı biber, - 2 tane orta boy domates, - 1 orta boy soğan (tercihe bağlı), - 3-4 diş sarımsak, - maydanoz, - tuz, karabiber, sıvı yağ HAZIRLANIŞI: Patlıcanları ocakta yumuşayana kadar közleyin Diğer taraftan soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayıp 4-5 kaşık sıvı yağda pembeleştirene kadar kavurun Kavrulan soğanların üzerine doğranmış biberi daha sonra da domatesleri (isteğe bağlı olarak rendelenebilir) katıp sulu ve hafif acılı bir sos hazırlayın Patlıcanların kabuklarını iyice temizleyip doğrayın ve servis tabağına alın Üzerine tuz, karabiber katıp hazırladığınız sosu üzerine dökün İster sıcak ister soğuk olarak servis edebilirsiniz NOT: Patlıcanları közlerken aleminyum folyaya sararsanız hem ocağınız kirlenmez, hemde patlıcan folya içinde buharlaşacağı için kısa zamanda ve yumuşak olarak közlenir |
|