Taze Bakla Ezmesi (6 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Bakla Ezmesi (6 Kişilik)(6 kişilik) ![]() Malzemeler 1 kg taze iç bakla1,5 çay bardağı sızma yağ 1 adet büyük soğan 1/2 kahve fincanı limon suyu 3 tatlı kaşığı toz şeker 1/2 demet dereotu Tuz Yemeğin Tarifi Taze baklanın iç kabuklarını soyun Yıkadıktan sonra tencereye koyun Dörde bölünmüş soğan, sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz, şeker, dereotunun yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin![]() Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin ![]() Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabında 1 - 2 saat bekletin ![]() Taze bakla ezmesini, servis tabağına ters çevirerek çıkarın, üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın |
|
|
|