Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hindili, pilav, safranlı, sucuklu

Hindili, Sucuklu Ve Safranlı Pilav

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindili, Sucuklu Ve Safranlı Pilav




Hindili, Sucuklu ve safranlı pilav

250 gr dilimlenmiş sucuk
30 ml zeytinyağı
1 diş sarımsak
2 adet soğan
1 adet kırmızı biber
400 gr pirinç
800 ml tavuk suyu
2 adet domates
250 gr hindi kuşbaşı
safran
kekik
kırmızı biber
tuz

Tencereye zeytinyağını koyun, ısınmaya başlayınca hindileri atıp soteleyin, kevgir yardımıyla çıkarıp sucukları koyun, her iki yüzlerini de kurutmadan pişirip hindilerin yanına ekleyin Sarımsak ve soğanı ince doğrayın Pirinci yıkayıp sıcak suya koyun, domatesi balnşe edip küp kesin, kırmızı biberin tohumlarını çıkartıp küp doğrayın Doğradığınız soğan ve sarımsağı tavaya ekleyip şeffaflaştırın Biberi ilave edip, karıştırarak yumuşamasını sağlayın Pirinç, safran, domates, kekik, kırmızı biber, tavuk suyu ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın Çok kısık ateşte 15 dakika pişirin Sucuk ve hindileri ekleyip karıştırın ve fırın kabına alın Önceden 170 derece ısıttığınız fırında 10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.