Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilav, yeşil

Yeşil Pilâv

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yeşil Pilâv




YEŞİL PİLÂV

Malzeme :
3 bardak pirinç
1 bardak zeytinyağı (veya çiçek yağı)
2 demet yeşil soğan
2 demet dereotu
1 demet nane veya bir tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kadar tuz

Yapılışı :
Pirinç ayıklanıp yıkanır ve kaynar su ile haşlanıp bırakılır Soğanların sade yeşili, dereotu ve nane bir tencereye gayet ince olarak doğranır ve zeytinyağı ilâve edilerek «5» dakika kadar kay-rulmadan «şöyle bir» çevrilir Sonra şeker, tuz ve 4 bardak da su ilâve edilir Su kaynamaya başlayınca süzülmüş pirinçler içine atılır, ateşin altı hafifletilir ve 25 dakika kadar pişirilir Sonra tencerenin kapağının altına bir peçete konup demlenmeye bırakılır Bu pilâv soğuk olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.