Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anadolu, bulgur, işi, pilavı

Anadolu İşi Bulgur Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Anadolu İşi Bulgur Pilavı




Anadolu İşi Bulgur Pilavı

=Malzemeler=

2 su bardağı bulgur,

3 su bardağı et suyu,

1 adet kuru soğan,

1 adet orta boy domates,

1 çorba kaşığı tereyağı,

1 çay bardağı haşlanmış nohut,

1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek,

1 demet nane,

isteğe göre pul biber

yeterince tuz

=Hazırlanışı=

Soğanı rendeleyip yağda pembeleştire-lim Doğranmış domatesi ilave edip kavurduktan sonra içine et suyunu koyalım Karışım kayna-yınca ayıklanıp, yıkanmış bulgur, tuz ve pul biberi ekleyip suyunu çekmesini bekleyelim Ateşten almadan önce mercimek ve nohudu ilave edelim Pilavı tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim Dinlendirip üzerine ince doğranmış nane serpelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.