Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kaçkar, pilavı, tarifi

Kaçkar Pilavı Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaçkar Pilavı Tarifi



Malzemeler

2 su bardağı pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
1 tatlı kaşığı kekik
2 baş soğan (ince doğranmış)
1 çay kaşığı tarçın
1/2 kg kuzu eti (küçük kuşbaşı)
1 su bardağı siyah üzüm (yıkanmış)
200 gr margarin
1 çay kaşığı karabiber
tuz
1 tatlı kaşığı fesleğen
5 su bardağı su
1 bağ dereotu (ince kıyılmış)

Yapılışı

Tencere içinde yağı, soğanı ve eti ateş üzerinde 10 dakika karıştırın Suyunu ilave edip, 15 dakika ağır ateşte pişmeye bırakın Etin üzerine üzüm ve dereotu hariç, pirinçten başlayarak tüm malzemeyi koyup, karıştırın Lezzetini kontrol edin ve ağır ateşte 10 dakika pişirin Ateşten alın Pilav demini aldıktan sonra üzümü ve dereotunu ilave edip, karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.